Apr 4, 2013

The Croods movie review

Assalamualaikum
Hi semua

*have u guys check out my first video? refer this entry : http://www.anisempoi.com/2013/03/video-anis-yang-confirm-kena-bahan-kaw.html
thanks yow!

The Croods
Fisrt sekali nak cakap cerita ni BEST!
Tak berhenti anis gelak sepanjang movie ni
Sampai terkeluar semua jenis gelak; gelak sopan, gelak bapok, gelak pontianak, gelak orang kaya, gelak putih-putih melati #eh
Dan animation pun AWESOME!
Cantik gila kowt, kalau tengok 3D lagi lah best, pemandangan sangat cantik!

*macam nak bela si kucing besau tu, chumel gila kowt ^_^

Suka part ni, pemandangan waktu malam
Kalau sekarang ni memang susah nak dapat tengok banyak bintang kat langit... tsk ;(

The Croods ni sebenarnya nama family dalam cerita ni
The Croods terdiri daripada father, mother, 2 daughters, son and grandmother
Dan juga satu lagi watak dalam cerita ni named Guy

Family The Croods ni tinggal dalam gua
Kira mereka ni orang zaman batu
Mereka ni amat jarang sekali keluar dari gua sebab takut dengan ancaman binatang buas
Eep, anak perempuan sulung family The Croods ni seorang yang sangat curious dengan benda-benda baru dan mempunyai keinginan untuk pegi explore tapi keinginan dia terhalang oleh peraturan yang bapa Eep dah tetapkan
Bapa Eep seorang yang sangat protective

Satu hari Eep bertemu dengan Guy dan dari situlah bermulanya exploration keluarga The Croods ke tempat baru

Seriously animation sangat cantik!

Sorry lah kalau anis ni berjiwa kanak-kanak, kan masih muda... >.<
Tapi rasanya sampai ke tua pun suka tengok cerita cartoon :p

Official Trailer The Croods


And the great thing is, soundtrack cerita ni, Shine Your Way dinyanyikan oleh Owl City ft Yuna
Ye, Yunalis Zarai!
Bangga orang Malaysia
Well done Yuna :)

Enjoy the video clip
Shine Your Way-Owl City ft Yuna

XOxo

5 comments:

  1. Takpe kak... Angka x menghalang kita utk tengok citer katun.. kekekeke :P

    ReplyDelete
  2. Midnight aritu nak tengok...
    Tapi tak jadi....
    Sebab tak sempat dah...

    ReplyDelete
  3. cam best je cerite ni...nk tengok

    ReplyDelete
  4. Best plak OST citer ni.. Terus jadi antara feveret song! Hikhik! ^_^

    ReplyDelete
  5. haritu akak dating tgk cerita fallen of _______ apetah lupe pulak! haha.. second choice the croods tp x tgk.. kalo oke, nk tgk laa :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...