Apr 17, 2013

Kotex Memberku Hawa Auditions


*This is a sponsored post

Assalamualaikum
Hi semua

Kotex!
Jenama pad yang tak asing lagi
Anis lah salah seorang pengguna Kotex dari zaman-zaman baru nak matang dulu
hehehe

Berdasarkan pengalaman anis lah, Kotex ni memang best, tak senang bocor
Memang full coverage lah
Dan rasa lebih confident bila pakai sampai tak terasa pun tengah PMS
Pantiliner Kotex pun best dan wangi ^_^
V zone pun nak kena wangi-wangi jugak kan
teheee >_<

Pada hari sabtu, 13 April 2013, anis dijemput untuk menghadiri event Kotex Memberku Hawa Auditions di Kimberly Clark, Kelana Jaya
Event ini adalah untuk Peraduan Kotex Memberku Hawa


Peraduan ini telah pun bermula sejak 25 mac yang lepas
Peraduan ini ada 2 fasa
Fasa pertama adalah Kotex Memberku Digital Contest di facebook page Kotex
Para peserta dikehendaki memuat naik gambar bersama BFF dan dapatkan vote dari rakan-rakan
Pengiraan markah adalah berdasarkan LIKE (30%) dan keputusan juri (70%)
31 group yang terpilih akan memasuki fasa kedua
Fasa kedua pula adalah Kotex Erti Kawan Music Video Auditions

Kotex Erti Kawan Music Video Auditions ada 3 sesi kesemuanya tapi anis hanya hadir untuk sesi kedua dan ketiga

Ape yang berlaku sepanjang audition hari ni???
Jom anis tunjuk kat korang (eceh, macam tour guide pulak)

Pada pukul 2.00 petang, peserta untuk sesi kedua register group masing-masing


Setelah selesai register, semua peserta rehearsal bersama dance operator
Bagi warm up sikit, sambil-sambil tu boleh la recall balik step yang tak berapa nak catch up kan...
hehehe
Al-maklum lah mereka ni semua berlatih tak sampai seminggu pun
haa...



Selepas sahaja selesai rehearsal, maka audition pun bermula

Salah satu group yang bertanding


Nama group ni Infinite A2A
Ahli group ni adalah Atie dan Asma'
Anis suka cara mereka menari, nampak fun sangat sampai anis pun terasa nak join mereka ni menari
hehehe
*ada bakat ke? :p


Ni lagi satu group yang anis rasa dancing diorang sangat mantap
Ahli group ni adalah Fatin dan Syamim
Mereka ni memang suka menari

Selepas mereka auditions, mereka telah ditemuramah oleh penyampai radio Hitz.fm, Natalie


Bukan Natalie je yang nak interview mereka, anis pun nak jugak tau pengalaman dan perasaan diorang join peraduan ni

Bagi Atie dan Asma', mereka mengatakan mereka memang minat melakukan sesuatu yang aktiviti lasak dan mencabar
Mereka ni BFF sejak sekolah menengah sehingga sekarang
Walaupun selepas sekolah menengah masing-masing sambung belajar di tempat yang berbeza tapi mereka ni tetap kamchain!
Mereka mengatakan mereka telah terpilih dan telah diberi video oleh pihak Kotex
Mereka dikehendaki mengikuti dance step yang telah ditunjukkan dalam video tersebut untuk audition pada hari tersebut
Pada mulanya, diorang ni practice sendiri-sendiri dan sehari sebelum audition baru practice bersama
Diorang cakap diorang happy sangat dan rasa lebih confident selepas buat audition
Kalau macam tu, anis nak audition jugak la untuk tingkatkan confident level, boleh? mihmih >_<

Kebanyakan peserta peraduan ni memang pandai menari
Ada yang malu tapi tetap enjoy
Ada juga peserta dari kalangan ibu-ibu dan wanita bekerjaya
Walaupun sibuk dengan tugasan harian, tapi tetap adakan masa untuk practice bersama-sama sambil-sambil mengeratkan lagi hubungan sesama BFF masing-masing

Kotex Erti Kawan Music Video Auditions ini ada tiga juri iaitu Ms/Mrs Polyee dari Kotex, Mr Shahrul (the choreographer) dan Ms/Mrs Latifah (casting coordinator from RedCom)

The judges


Me and Ms/Mrs Latifah


Apa yang dicari oleh para juri ialah confident + friendship + outgoing + kalau ada extra step dapat bonus mark oleh choreographer

Sape-sape ada buat extra step tu huntung la korang, lagi cerah peluang nak menang ni
haa...

Kalau uolls nak tau, hadiah yang bakal theyolls ni dapat memang gempak gila!


Grand prize X 1
RM5 000 cash + being part of Kotex Memberku Music & Drama Series + 1 year supply of Kotex products (for each team member) + Publicity coverage


Consolation prizes X 30
RM800 cash + Kotex Thum Drive (for each team member) + Kotex Goodie Bag worth RM50 (for each team member)

Menarik kan!
Dapat 800 hinggit pun dah kira awesome tersangat!

Goodie bag yang anis dapat untuk event ini


Dapat thumb drive!

Anis memang dah lama simpan niat nak beli thumb drive ni tapi tak terbeli jugak
Dah dapat free ni kira bersyukur sangat-sangat
hehehe
^_^

Thank you to Nuffnang for the invite and thank you to Kotex too :)

Check out Kotex facebook page : iKnowMovement
Kotex Memberku Hawa website : click here

me with the bloggers and contestants

Blogger yang hadir pada hari tu Yuyu ZulaikhaCikEpal, anis dan Sizzling Suzai

Bersama Natalie dari Hitz.fm


Bersama Nuffnang team


OOTD


XOxo

10 comments:

  1. seronok nya :D comei je kak yuyu... (^^,)

    ReplyDelete
  2. event yg menemukan sy dan anda..iAllah ade rzki jmp lg la kt yer ;)

    ReplyDelete
  3. gambar kita orang tak de pun...huhuhu

    ReplyDelete
  4. interesting...ooo lepas event Fair & Lovely, Cik Epal ke sini rupanya... ^_^

    ReplyDelete
  5. wah, best jgk ek join aktiviti2 yg mcm nih..

    ReplyDelete
  6. bestnyer join event macam ni :)

    ReplyDelete
  7. bestnyer join event macam ni :)

    ReplyDelete
  8. onie : best2 :)

    CikAinaa : comel kan, terasa macam adik je padahal kak yuyu ni lebih tua dari anis..hehehe

    Sizzling Suzai : insyaaAllah ada rezeki pasti kita akan jumpa lagi :)

    mira_mokhtar : ala, anis pilih2 random je gambar ni.. nanti anis email gambar nak? hehehe

    Farah Waheda Wahid : anis pun ada baca entry blogger lain pasal event Fair & Lovely tu.. busy betul cikepal ni.. hehehe

    mizz erma : best2 :)

    ain dzaya : best2 :)

    ReplyDelete
  9. haa? akak dapat?? saya tak dapat punn :'(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...