Apr 29, 2013

Manjakan diri di spa jom!

Assalamualaikum
Hi semua

Mengharungi minggu exam baru-baru ni memang membuat anis stress dan badan lenguh-lenguh
Setakat ni, exam lah perkara yang paling stress bagi anis
Dengan tak boleh tidur lagi, terasa macam dah insomnia dah
Pukul 3 pagi baru boleh lelap padahal badan dah penat
Lepas tu keesokannya lemau je
Huuu
Tsk tsk
Jahat tau exam ni! Grrrrr!

Bila terbaca entry beberapa bloggers sebelum ni tentang keseronokan pegi spa, tiba-tiba terasa macam nak pegi spa jugak

Sebelum ni anis ke Jari Spa, Wangsa Maju untuk back and shoulder massage
Kali ni, masih spa yang sama, anis ambil package iaitu package Javanese Golden Lulur
Pergh, golden gittew! Haha :D
Untuk package ini termasuk foot soak, herbal sauna, full body massage, lulur dan herbal bath
Price : RM219

The spa interior

Spa ni tema dia ala-ala Bali
So memang kebanyakan perabot di spa ni jenis perabot kayu dan nampak tradisional

Ini pula bilik yang anis gunakan sepanjang sesi rawatan
Sebelum ni pun anis dapat bilik yang sama







Aceli kan, ni first time anis buat rawatan macam ni
Rawatan yang anis ambil ni start dengan foot soak
Tak tau lah ape function sebenarnye berendam kaki dalam air sabun berbuih-buih, maybe untuk detoxify kowt tapi mengikut ape yang anis belajar, better minum air banyak-banyak dan buang air pun kena banyak-banyak jugak
Kira nye air yang kita minum tu akan clear badan kita lepas tu kita kena keluarkan lah air yang dah kotor tu
Gitu ler
Haaa

Lepas tu masuk dalam sauna box
First time rasa duduk dalam sauna box yang keluar kepala je tuh
Tiba-tiba ada kepala je kan, rasa macam lawak pulak, nasib baik sorang2
LOL

Lepas 15 minit berpeluh-peluh dalam sauna box tu, masa untuk full body massage
Part yang paling anis suka
Suka sangat orang urut-urut, lagi-lagi back massage
Tapi kali ni sebab full body, setiap part tak lama sangat...
Macam sebelum ni anis ambil back massage and shoulder massage kan, memang lama gila dia urut-urut belakang dan bahu anis
So kalau korang just nak massage part tertentu, better korang ambil ala carte
Tapi kalau korang nak "manja-manja" di spa, better ambil package

Lepas dah siap massage, masa untuk lulur
Tak sangka pulak masseuse tu sapu lulur tu time baring kan
Terasa macam permaisuri sangat
Harharhar
Lepas sapu lulur, biarkan lulur tu kering dulu dalam 15 minit, lepas tu masseuse tu akan buang lulur yang dah kering tu

Lepas tu, masa untuk herbal bath
Tengah-tengah masseuse tu buang lulur, dia ada suggest milk bath dan body mask
Kalau ikutkan hati, memang nak sangat
Tapi fulus tak berapa kan, so anis ambil milk bath je
Milk bath : RM60

Tapi kan, kalau korang nak milk bath, better korang ambil package milk bath
Dalam package milk bath ada foot soak, sauna, full body massage, scrub, body mask and milk bath
Price : RM259

Lagi jimat kalau ambil package milk bath daripada tambah macam anis buat tu
Huu
Menyesal sekejap.. Tsk tsk >_<

Time mandi milk bath tu kan, buih penuh satu bath tub
Dah la bath tub tu besar
Sekali lagi rasa macam permaisuri sangat
Mihmih ^_^

Sepanjang sesi rawatan kan, diorang pasang lagu yang ada bunyi burung, air terjun and etc macam kat dalam hutan tu
Rasa macam tenang sangat sampai nak tertidur lagi-lagi time massage
Huhuhu

Lepas ni anis nak ke satu spa ni dekat Ampang pulak, nak buat facial
Hehehe
Kalau cukup fulus la kan
Tehee >_<

Lokasi Jari Spa :

1)Wangsa Maju
No. 29, Block 1D, D'Wangsa
Jalan Wangsa Delima 12
Wangsa Maju
53300 Kuala Lumpur
03-41422533
(Berhadapan Wangsa Walk)

2)Solaris Dutamas
A2-U1-5, Solaris Dutamas
No. 1, Jalan Dutamas 1
50480 Kuala Lumpur
03-62053624

Facebook : https://www.facebook.com/Jarispa

P/s : kalau ada suami ke boyfi ke yang baca entry ni, apa kata korang belanja isteri atau girlfi korang buat rawatan kat spa
Lagi-lagi untuk wanita yang penat bekerja
Ape salah nye, sekali sekala ye dok...
Kalau isteri or girlfi nak hari-hari pegi spa, rasanya kena jadi permaisuri lah kowt
Isteri PM ke...
Hehehe
XOxo

Apr 24, 2013

KDU Power Chef

*This is a sponsored post

Assalamualaikum
Hi semua

Masih ingat lagi zaman-zaman sekolah rendah dan sekolah menengah, mesti ada pertandingan memasak tapi tak pernah pulak anis join sebabnya memang tak gheti nak masak
Takde bakat >_<
Anis jadi penonton aje lah, tukang sorak dan tukang makan
Kalau makan, bagi kat anis lah, anis ni memang suka makan
hehehe

Pada 20 April 2013 yang lepas, anis ke KDU University College, Damansara Jaya campus untuk pertandingan Power Chef 2013
Power Chef 2013 ialah pertandingan memasak yang disertai oleh pelajar sekolah menengah sekitar Klang Valley
Sebanyak 80 buah sekolah telah menyertai pertandingan ini
Setiap kumpulan mempunyai 2 ahli



First round mereka ni semua diuji cara memotong bahan-bahan masakan seperti timun, carrot, ayam dan lain-lain

Untuk second round pula, 12 kumpulan dipilih untuk ke pusingan akhir manakala kumpulan-kumpulan lain yang tidak berjaya akan melihat demo masakan

Ini lah adik-adik yang berjaya ke pusingan akhir
Mereka diberi penerangan untuk pusingan kedua ini
Pada pusingan kedua ini, mereka dikehendaki untuk menyediakan 3 masakan iaitu soup, main dish dan dessert untuk 2 pax
3 masakan tersebut adalah : Puree of Mixed Vegetable Soup, Pan-Roasted Stuffed Chicken Leg accompanied with potatoes and vegetables, served with sauce; and Apple Crumble with Vanilla Sauce

Sebelum pusingan kedua bermula, mereka diberi penerangan tentang dapur yang akan mereka gunakan
Mereka diberi 75 minit untuk menyiapkan ketiga-tiga masakan
Kalau anis yang join mesti kelam-kabut gila, lagi nervous daripada jawab exam mungkin
tehee >_<

Setiap kumpulan disediakan ruang masakan sendiri, jadi mereka tidak perlu berebut dan tunggu turn
Ini adalah ruang masakan untuk mereka sediakan soup dan juga main dish

Ini pula ruang masakan untuk mereka sediakan dessert
Pelajar KDU juga turut membantu dan memberi tunjuk ajar kepada para peserta
Yelah, anis pun tak pernah lagi rasa Apple Crumble with Vanilla Sauce ni
Kalau orang suruh anis buat based on recipe, mesti anis blur jugak sebab tak pernah tengok rupa dessert ni
Nampak macam sedap tapi tak dapat pulak anis nak rasa hari tu
hehehe

Sementara itu, kumpulan-kumpulan lain yang tidak berjaya ke pusingan akhir pula ditugaskan untuk melihat demo masakan oleh chef/lecturer KDU
Mereka ini ditugaskan untuk menyediakan makan tengahari untuk hari ini

Ini adalah group pertama, ditugaskan untuk menyediakan beef curries with potatoes dan chicken in spicy red sauce

Ini pula group kedua, ditugaskan untuk menyediakan mix vegetables dan taufu/soohoon dish

Ini lah rupa 3 masakan yang disediakan oleh salah satu kumpulan yang memasuki pusingan akhir

Puree of Mixed Vegetable Soup

Pan-Roasted Stuffed Chicken Leg accompanied with potatoes and vegetables, served with sauce

Apple Crumble with Vanilla Sauce

Judging session
Judges adalah dari kalangan chef/lecturer KDU dan juga chef jemputan

Kesemua peserta untuk Power Chef 2013

Tibalah masa untuk acara kemuncak iaitu prize giving ceremony dan juga lunch time!
White rice, beef curries with potatoes, chicken in spicy red sauce, mix vegetables and taufu/soohoon dish

5 pemenang telah dipilih dan top 3 mendapat travel voucher yang bernilai RM1000 (3rd place), RM2000 (2nd place) dan RM4000 (1st place)
Tempat pertama dimenangi oleh kumpulan Sugar and Spice dari SMK Katholik

Kalau anis lah yang menang, semestinya anis akan pilih untuk melancong ke Korea
Nak sangat pegi Korea dan shopping skin care kat sana
Mihmih
>_<

XOxo

Apr 17, 2013

Kotex Memberku Hawa Auditions


*This is a sponsored post

Assalamualaikum
Hi semua

Kotex!
Jenama pad yang tak asing lagi
Anis lah salah seorang pengguna Kotex dari zaman-zaman baru nak matang dulu
hehehe

Berdasarkan pengalaman anis lah, Kotex ni memang best, tak senang bocor
Memang full coverage lah
Dan rasa lebih confident bila pakai sampai tak terasa pun tengah PMS
Pantiliner Kotex pun best dan wangi ^_^
V zone pun nak kena wangi-wangi jugak kan
teheee >_<

Pada hari sabtu, 13 April 2013, anis dijemput untuk menghadiri event Kotex Memberku Hawa Auditions di Kimberly Clark, Kelana Jaya
Event ini adalah untuk Peraduan Kotex Memberku Hawa


Peraduan ini telah pun bermula sejak 25 mac yang lepas
Peraduan ini ada 2 fasa
Fasa pertama adalah Kotex Memberku Digital Contest di facebook page Kotex
Para peserta dikehendaki memuat naik gambar bersama BFF dan dapatkan vote dari rakan-rakan
Pengiraan markah adalah berdasarkan LIKE (30%) dan keputusan juri (70%)
31 group yang terpilih akan memasuki fasa kedua
Fasa kedua pula adalah Kotex Erti Kawan Music Video Auditions

Kotex Erti Kawan Music Video Auditions ada 3 sesi kesemuanya tapi anis hanya hadir untuk sesi kedua dan ketiga

Ape yang berlaku sepanjang audition hari ni???
Jom anis tunjuk kat korang (eceh, macam tour guide pulak)

Pada pukul 2.00 petang, peserta untuk sesi kedua register group masing-masing


Setelah selesai register, semua peserta rehearsal bersama dance operator
Bagi warm up sikit, sambil-sambil tu boleh la recall balik step yang tak berapa nak catch up kan...
hehehe
Al-maklum lah mereka ni semua berlatih tak sampai seminggu pun
haa...



Selepas sahaja selesai rehearsal, maka audition pun bermula

Salah satu group yang bertanding


Nama group ni Infinite A2A
Ahli group ni adalah Atie dan Asma'
Anis suka cara mereka menari, nampak fun sangat sampai anis pun terasa nak join mereka ni menari
hehehe
*ada bakat ke? :p


Ni lagi satu group yang anis rasa dancing diorang sangat mantap
Ahli group ni adalah Fatin dan Syamim
Mereka ni memang suka menari

Selepas mereka auditions, mereka telah ditemuramah oleh penyampai radio Hitz.fm, Natalie


Bukan Natalie je yang nak interview mereka, anis pun nak jugak tau pengalaman dan perasaan diorang join peraduan ni

Bagi Atie dan Asma', mereka mengatakan mereka memang minat melakukan sesuatu yang aktiviti lasak dan mencabar
Mereka ni BFF sejak sekolah menengah sehingga sekarang
Walaupun selepas sekolah menengah masing-masing sambung belajar di tempat yang berbeza tapi mereka ni tetap kamchain!
Mereka mengatakan mereka telah terpilih dan telah diberi video oleh pihak Kotex
Mereka dikehendaki mengikuti dance step yang telah ditunjukkan dalam video tersebut untuk audition pada hari tersebut
Pada mulanya, diorang ni practice sendiri-sendiri dan sehari sebelum audition baru practice bersama
Diorang cakap diorang happy sangat dan rasa lebih confident selepas buat audition
Kalau macam tu, anis nak audition jugak la untuk tingkatkan confident level, boleh? mihmih >_<

Kebanyakan peserta peraduan ni memang pandai menari
Ada yang malu tapi tetap enjoy
Ada juga peserta dari kalangan ibu-ibu dan wanita bekerjaya
Walaupun sibuk dengan tugasan harian, tapi tetap adakan masa untuk practice bersama-sama sambil-sambil mengeratkan lagi hubungan sesama BFF masing-masing

Kotex Erti Kawan Music Video Auditions ini ada tiga juri iaitu Ms/Mrs Polyee dari Kotex, Mr Shahrul (the choreographer) dan Ms/Mrs Latifah (casting coordinator from RedCom)

The judges


Me and Ms/Mrs Latifah


Apa yang dicari oleh para juri ialah confident + friendship + outgoing + kalau ada extra step dapat bonus mark oleh choreographer

Sape-sape ada buat extra step tu huntung la korang, lagi cerah peluang nak menang ni
haa...

Kalau uolls nak tau, hadiah yang bakal theyolls ni dapat memang gempak gila!


Grand prize X 1
RM5 000 cash + being part of Kotex Memberku Music & Drama Series + 1 year supply of Kotex products (for each team member) + Publicity coverage


Consolation prizes X 30
RM800 cash + Kotex Thum Drive (for each team member) + Kotex Goodie Bag worth RM50 (for each team member)

Menarik kan!
Dapat 800 hinggit pun dah kira awesome tersangat!

Goodie bag yang anis dapat untuk event ini


Dapat thumb drive!

Anis memang dah lama simpan niat nak beli thumb drive ni tapi tak terbeli jugak
Dah dapat free ni kira bersyukur sangat-sangat
hehehe
^_^

Thank you to Nuffnang for the invite and thank you to Kotex too :)

Check out Kotex facebook page : iKnowMovement
Kotex Memberku Hawa website : click here

me with the bloggers and contestants

Blogger yang hadir pada hari tu Yuyu ZulaikhaCikEpal, anis dan Sizzling Suzai

Bersama Natalie dari Hitz.fm


Bersama Nuffnang team


OOTD


XOxo

Apr 11, 2013

Bag of Love, Unboxing Tea Party

Assalamualaikum
Hi semua

Bag of Love
Dah lama dah anis duk usha website Bag of Love ni tapi disebabkan budget tak berapa nak ada, maka tetap bersabar menunggu masa duit kepuk-kepuk untuk anis subscribe Bag of Love ni
>_<


Bag of Love ni merupakan beauty box/bag yang korang boleh dapatkan setiap bulan, yang memberikan sample produk kecantikan yang berlainan setiap bulan


Korang boleh pilih nak subscribe untuk berapa bulan yang korang nak
1 bulan : RM39.90
3 bulan : RM119.70 + mystery gift
12 bulan : RM478.80 + 13th month for free


The packaging :
Sangat cantik!
Siapa tak teruja nak unboxing Bag of Love ni kan ^_^

Dan berita baiknya, Bag of Love akan mengadakan Unboxing Party!!!
Ini lah peluang yang anis tunggu-tunggu kan

Location : Delectable Su, Paradigm Mall
Date : 27th April 2013


Anis nak join party ni sebab :
1. Kali pertama dapat merasai kegembiraan apabila mendapat kejutan daripada Bag of Love
2.Kali pertama dapat peluang join party untuk review barangan kecantikan
3. Dapat berjumpa beauty bloggers dan berkenalan dengan lebih dekat
4. Dapat berkenalan dengan owner Bag of Love dengan lebih dekat


Check out their facebook : Bag of Love
or


Click here to enter : The Butterfly Project and then click Giveaway

*all picture credit to Bag of Love facebook page

XOxo

Apr 10, 2013

Iron Man 3: My Way

Assalamualaikum
Hi semua

Iron Man 3, movie yang ditunggu-tunggukan untuk tahun 2013 ni
Tak sabar tak sabar!
Hehehe


Kalau korang follow cerita iron man ni, memang banyak suit yang iron man ni guna dan mempunyai kelebihan tersendiri

Kalau lah anis diberi peluang untuk reka suit iron man kan, semestinya suit tu bewarna hitam
Kenape?
Sebab kalau malam-malam, musuh susah nak nampak, so senang nak menyamar
Bila musuh tak dapat detect kedudukan iron man, maka senang lah iron man nak serang
Hehehe

Suit hitam anis ni, anis nak namakan invisblack
Gabungan invisible dan black
Selain suit ni bewarna hitam, suit ni juga mempunyai fungsi halimunan
Fungsi halimunan ni pulak untuk digunakan ketika melawan musuh di siang hari
Haa..

Selain itu, suit ini juga kalis peluru sebab ia diperbuat daripada bahan kalis peluru
Sangat penting untuk pertahanan iron man
As a safety precaution

Suit ini juga sangat ringan dan boleh terbang selaju 1000km/jam
Disebabkan suit ini sangat ringan, maka senang lah iron man nak berlawan (fighting)

Amboi, kuat betul anis berangan yek
Hehehe
By the way, jom tengok trailer Iron Man 3


XOxo

Apr 8, 2013

WeChat Media Launch

*This is a sponsored post

Assalamualaikum
Hi semua

Pernah tak korang texting dengan family, kawan-kawan atau bf/gf masa tengah drive/makan/berjalan dan sebagainya???
Tahu tak apa yang korang buat tu bahaya untuk diri sendiri!
Especially masa tengah drive, time tu jugak lah nak texting kan...
Kang tak reply merajuk pulak kan... #terasa >_<

atau

Pernah tak korang tulis satu ayat yang sebenarnya boleh membuatkan orang lain salah tafsir???
Contoh : "cantik nya lukisan awak ni"
Adakah orang yang tulis ayat di atas ni betul-betul memuji atau sebenarnye menganjing???
haa...

Sekarang ni anis ada application best nak share ngan korang!
Jom pakat ramai-ramai download application WeChat secara PERCUMA!
Available for iOS, Android, Windows Phone, Symbian and Blackberry devices

Sape dah ada account WeChat, add anis jom! ID : anis_athia

Ape itu WeChat?
WeChat adalah applikasi yang membolehkan kita berkomunikasi dengan family, kawan-kawan atau bf/gf secara PERCUMA tanpa had
Korang boleh hantar voice message (Hold-To-Talk), video, gambar, text message dan juga boleh video-chat
Selain itu korang boleh share location korang
Senang cerita application ni memang sangat convenience

Memang senang kalau nak chatting time tengah drive/makan/berjalan dan sebagainya
Just tekan button Hold-To-Talk, bebel ape yang korang nak bebel, pastu send
Tak perlu lagi nak type panjang-panjang
Melalui function Hold-To-Talk ni boleh mengurangkan risiko typo terutama untuk orang-orang yang bejari tak berapa nak runcing :p

Get the idea about WeChat?
Jom anis cerita about the media launch of WeChat pulak

First and foremost, i would like to thank Nuffnang for this opportunity :)

Pada 2 April 2013, anis ke Neverland KL untuk WeChat Media Launch


The entrance of Neverland KL

Sampai-sampai sahaja terus ke photo-booth ni
Dapat bergambar dan terus print straight away, and it is FREE!!!
hehehe

My photo-me with kak Lisa Surihani. Shaheizy Sam tengah dok intai kat belakang tu
harharhar
*picture credit to WeChat Malaysia

The bloggers dan gambar masing-masing

The stage

The stage again

Anis suka decoration dekat ceiling ni, ada disco ball and stars hanging which make the place look even more exciting!

The adorable cuppies with WeChat logo on it

We also being served with plenty of mouth watering food but forgive me, the food gone straight away into my tummy before i able to snap it. LOL!

This event starts with energetic opening dance

Next, welcome speech by Mr. Poshu Yeung (Vice President, Tencet International Business)

Next, kitorang tengok TVC untuk WeChat
FYI, WeChat ambassadors are Lisa Surihani and Shaheizy Sam!
Sumpah sangat comel dan kelakar TVC WeChat
Nantikan di kaca TV anda
jeng jeng jeng
hehehe

Next, performance by Vivian Chua (left) & Henley Hii (middle)

Cer teka sape dalam gambar paling kanan???
hehehe

Before performance by him, ada game session dan anis tanpa segan silu join the game
tehee >_<

Game girls vs boys
Girls ditanya soalan tentang boys and vice versa
And yes, girls power memang mantap, we win uolss!
Dapat hadiah, yeay!
Cer teka dapat ape???
hehehe
*picture credit to Yana Yassin

Done with game, next, performance by Awi Rafael!!!
Pulanglah-Bila Aku Jatuh Cinta-Asalkan Aku Ok
Persembahan memang mantap dan siap buat muka chomel lagi kat weolls
Berdegup pantas jantung iolls tau!
Dah la kitorang memang duduk betul-betul tepi stage
Nasib Awi Rafael tak kenyit mata je, kalau tak dah bagi no phone dah
tehee >_<
*macam dia nak, LOL!

Lepas tu ada game session lagi untuk menang ipad
iPad tu!!!
Tapi anis tak join the game sebab segan lah pulok, kang orang cakap tamak haloba padahal dalam hati memang nak sangat menang ipad
hehehe
By the way, congrats to the winner :)

Next, spinning session by SykoGroove

Right after that, ada lucky draw!!!
Dan tak sangka pulak anis bertuah malam tu
Dapat hadiah lagi!
Yeay!
Alhamdulillah...

Last lucky draw dapat ipad kowt
Tak pe lah, bukan rezeki anis kali ni
And before the event ends, time for photo session with the bloggers



The goodies and prizes that i win that night

Time to reveal them

In the black wrapping box is portable hard drive 500GB

Dalam kotak pink pulak : Hello Kitty iPod/iPhone Docking Station
Chomel tak speaker iolls
Siap ada remote lagi tau
^_^

I had so much fun during the WeChat Media Launch
Thank you to Nuffnang and WeChat

Check out WeChat facebook page : https://www.facebook.com/wechatmalaysia
website : http://www.wechat.com/en/

Jom borak ramai-ramai dekat WeChat
Jangan lupa add anis, ID : anis_athia

WeChat
The new way to connect
XOxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...