Mar 7, 2013

Nuffnang Premiere Screening Oz The Great and Powerful

Assalamualaikum
Hi semua

Hari selasa malam (5 mac 2013), anis ke Mid Valley untuk premiere screening cerita Oz The Great and Powerful

Thank you Nuffnang for the invite :)


In cinema : 7 Mac 2013

Bagi anis cerita ni ok lah, best jugak
Rate : 3.5/5
Genre : Fantasy
Memang anis suka cerita-cerita fantasy berbanding cerita tumbuk-tumbuk, yang ganas-ganas tu tak berapa gemar sebab hati iolls ni lembut tau.. Lulz

Cerita ni mengisahkan tentang Oscar Diggs yang dikenali sebagai Oz
Oz ni magician dekat satu bandar iaitu bandar Kansas
Pada awal-awal cerita, backround cerita ni adalah hitam putih
Satu hari, ketika Oz sedang melarikan diri daripada salah seorang penduduk badar tu dengan menaiki hot air balloon, Oz diterbangkan oleh angin puting beliung sehingga lah Oz sampai ke satu tempat yang bernama Oz
Bila Oz sampai ke tempat ni, background cerita dah berkaler dah...
Hehehe


Ketibaan Oz telah diramalkan oleh penduduk Oz
Mengikut ramalan, Oz adalah wizard yang dinanti-nantikan oleh penduduk Oz untuk menyelamatkan mereka dari kejahatan

Setibanya Oz di tempat itu, Oz bertemu dengan Theodora


Thodora membawa Oz ke istana dan berjumpa pula dengan kakak kepada Thodora iaitu Evanora


Dalam perjalanan ke istana, Oz menyelamatkan seekor monkey bersayap dan monkey tu telah bersumpah untuk menjadi servant kepada Oz sebagai tanda terima kasih

The monkey yang kelakar dan chomel!


Oz diramalkan akan menjadi raja kepada tempat itu tapi dengan satu syarat, Oz perlu melawan witch jahat
Evanora mengatakan Oz perlu memusnahkan kayu sakti seorang witch bernama Glinda

Dalam perjalanan Oz ke tempat persembunyian Glinda, Oz tiba di satu tempat bernama China Town
China Town telah dimusnahkan oleh witch jahat
Di situ, Oz berjumpa dengan China Doll

China Doll insist untuk ikut Oz melawan witch jahat
Maka, Oz, monkey dan china doll meneruskan perjalan ke tempat persembunyian Glinda

Bila Oz dah jumpa Glinda, lain pula ceritanya
Glinda mengatakan dia adalah witch baik

Jadi, antara Theodora, Evanora dan Glinda, siapa sebenarnya ahli sihir baik? Siapa pula ahli sihir jahat?
Find out in Oz The Great and Powerful
^_^

Anis suka gila dress yang dipakai oleh Glinda


Cantik kan!
Hehehe

My head to toe outfit during the screening


Square scarf : Paisley Paradise
Kimono cardigan beli dekat Time Square
Maxi dress : Maomao Shop
Beg Roxy
Flat shoes beli kat Time Square

XOxo

7 comments:

  1. i like fantasy story jugak! haritu tgk jack the giant slayer. ok weekend ni nak tgk OZ pulak laa sebab witch baik tu cantik! :D

    ReplyDelete
  2. waaa.. seronok la dpt jemputan dari nuffnang.. :)

    ReplyDelete
  3. anis tetap gorgeous... citer tu best ek?

    ReplyDelete
  4. mcm best,tp cinema kt egypt xbest sbb popcorn masin. eh? hahaha

    ReplyDelete
  5. Hanida moss : ramai cakap citer tu best, anis tak sempat lagi nak tengok.. Huuu

    Ejulz : join la contest diorang.. Dapatlah tiket free.. Hehehe

    Mrs eady : ape yg cantik tu? Hehee

    Farah Waheda : kalau orang yang minat cerita2 fantasy, akan suka la cerita ni.. Hehe

    Arfahani : ok lah tu masin, kurang gula.. Baik utk kesihatan.. Hehehe

    ReplyDelete
  6. Best cite nih. Dah lama dah target dari bulan lepas. haha. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...