Mar 15, 2013

Video adik Aqiel gelak sakan main ipad

Assalamualaikum
Hi semua

Actually anis dah lama nak share ngan korang video adik aqiel ni
Kelakar gila dia gelak!

Time ni dia dengan adik anis tengah berebut nak taip dekat ipad
30 seconds je
:D


XOxo

Mar 7, 2013

Nuffnang Premiere Screening Oz The Great and Powerful

Assalamualaikum
Hi semua

Hari selasa malam (5 mac 2013), anis ke Mid Valley untuk premiere screening cerita Oz The Great and Powerful

Thank you Nuffnang for the invite :)


In cinema : 7 Mac 2013

Bagi anis cerita ni ok lah, best jugak
Rate : 3.5/5
Genre : Fantasy
Memang anis suka cerita-cerita fantasy berbanding cerita tumbuk-tumbuk, yang ganas-ganas tu tak berapa gemar sebab hati iolls ni lembut tau.. Lulz

Cerita ni mengisahkan tentang Oscar Diggs yang dikenali sebagai Oz
Oz ni magician dekat satu bandar iaitu bandar Kansas
Pada awal-awal cerita, backround cerita ni adalah hitam putih
Satu hari, ketika Oz sedang melarikan diri daripada salah seorang penduduk badar tu dengan menaiki hot air balloon, Oz diterbangkan oleh angin puting beliung sehingga lah Oz sampai ke satu tempat yang bernama Oz
Bila Oz sampai ke tempat ni, background cerita dah berkaler dah...
Hehehe


Ketibaan Oz telah diramalkan oleh penduduk Oz
Mengikut ramalan, Oz adalah wizard yang dinanti-nantikan oleh penduduk Oz untuk menyelamatkan mereka dari kejahatan

Setibanya Oz di tempat itu, Oz bertemu dengan Theodora


Thodora membawa Oz ke istana dan berjumpa pula dengan kakak kepada Thodora iaitu Evanora


Dalam perjalanan ke istana, Oz menyelamatkan seekor monkey bersayap dan monkey tu telah bersumpah untuk menjadi servant kepada Oz sebagai tanda terima kasih

The monkey yang kelakar dan chomel!


Oz diramalkan akan menjadi raja kepada tempat itu tapi dengan satu syarat, Oz perlu melawan witch jahat
Evanora mengatakan Oz perlu memusnahkan kayu sakti seorang witch bernama Glinda

Dalam perjalanan Oz ke tempat persembunyian Glinda, Oz tiba di satu tempat bernama China Town
China Town telah dimusnahkan oleh witch jahat
Di situ, Oz berjumpa dengan China Doll

China Doll insist untuk ikut Oz melawan witch jahat
Maka, Oz, monkey dan china doll meneruskan perjalan ke tempat persembunyian Glinda

Bila Oz dah jumpa Glinda, lain pula ceritanya
Glinda mengatakan dia adalah witch baik

Jadi, antara Theodora, Evanora dan Glinda, siapa sebenarnya ahli sihir baik? Siapa pula ahli sihir jahat?
Find out in Oz The Great and Powerful
^_^

Anis suka gila dress yang dipakai oleh Glinda


Cantik kan!
Hehehe

My head to toe outfit during the screening


Square scarf : Paisley Paradise
Kimono cardigan beli dekat Time Square
Maxi dress : Maomao Shop
Beg Roxy
Flat shoes beli kat Time Square

XOxo

Mar 6, 2013

Anis in Hijabista Mac 2013

Assalamualaikum
Hi semua

Minggu lepas kalau tak silap anis, ada seorang blogger inform anis dekat fb page yang anis masuk majalah Hijabista keluaran mac 2013
Excited iolls nak beli magazine ni tapi kedai yang biasa anis pergi tu tutup sebab under renovation
Huuu ;(

Semalam baru dapat beli majalah ni and here i am
Dalam ruangan lensa


Tak sangka gambar tu terpilih
Padahal main taram je warna baju time tu
Colour block lah konon nya
Harharhar

Anis tak sempat lagi nak belek-belek magazine ni sebab sekarang busy
Ada masa nanti anis baca and share ngan korang ape yang menarik k ^_^
XOxo

Mar 5, 2013

Sepetang beramah mesra dan berbadminton bersama bloggers

Assalamualaikum
Hi semua

Weekend lepas sangat pack!
Sabtu photoshoot, ahad pula ada sesi berbadminton sambil berpot-luck dengan blogger-blogger otai di taman tasik titiwangsa

Disebabkan taman tasik ni memang betul-betul depan kolej anis, pakai pun biasa-biasa je
Hehehe


Antara blogger-blogger yang datang untuk memeriahkan lagi suasana : me ^_^ , kak Iera Kan, Broframestone, Kak Ruby dan suami serta Kak Yana Yassin


Memenuhkan tangki badan dulu sebelum memulakan aktiviti badminton


Inilah kanak-kanak riang


Penat ooo main badminton ni
Penat gelak
Harharhar

Kalau nak tau, kitorang ade buat video harlem shake


Nak tengok video weoll yang agak sengal, click SINI

Hehehe

Segan woo nak kena nari >_<

XOxo

Mar 2, 2013

RED

Assalamualaikum
Hi semua

Just a short update
Hari ni anis ada photoshoot lagi for the same online shop : IzzEll Hijabista
Photoshoot kali ni ada tudung sarung, halfmoon shawl dan banyak lagi
Tapi halfmoon shawl memang cantik2!
Cepat2 like page IzzEll Hijabista ^_^

And today i'm wearing red scarf from Sincerelybyus Shawls

Me before makeup

*saje buat trademark FL
Boleh dapat berapa bintang ni kak aten? LOL!

Me after makeup
MUA : Riza Kay


Time ni dah habis photoshoot
Muka penat sikit
Tehee >_<

Tapi kan, anis suka makeup eyeshadow ni kak riza :)
Purplelicious!

Sorry gambar blur =_="

OOTD
(Outfit Of The Day)


Scarf : Sincerelybyus Shawls
MNG tote bag : Ruffles & Ribbons
My mom's jubah
Flat shoes : Cotton On

P/s : jom ramai-ramai LIKE page IzzEll Hijabista and follow their blog : http://izzelldhira.blogspot.com/

XOxo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...