Feb 14, 2013

Cerita cuti CNY 2013

Assalamualaikum
Hi semua

Hari ni anis dah start class
Rasa otak jammed!
Sebab dua minggu cuti kat rumah memang tak buat revision langsung
Duk rumah, makan tido je keje
Huhuhu

Dalam kelas pun asyik menguap je sebab ngantok
Kat rumah biasanya bila matahari tegak atas kepala baru nak bangkit
Isy2... Anak dara ni... :p

Tapi bila balik je dari cuti rasa stress study tu hilang dan datang semangat baru, nak belajar bersungguh-sungguh dan skor dalam setiap peperiksaan

Mane tak hilang stress nye bila adik aqiel ni ade je benda kelakar die buat
Die ni suka sangat tiru ape orang dewasa buat
Sembahyang pun reti tiru
Tangan silang pastu mulut kumat-kamit konon baca surah la tu
Pastu sujud sampai terkangkang-kangkang
Kalau korang tengok mesti nak tergelak tengok keletah adik Aqiel ni
Rindu adik aqiel ;)

Tengah sujud

Lagi satu perangai adik aqiel ni, suka sangat sepahkan barang
Kasut-kasut dalam almari kasut ni die pagi keluarkan semua pastu sepahkan
Haih...
Penat nak jaga budak ni


Balik cuti hari tu, rumah anis tengah under renovation
Dulu kat kawasan sebelah rumah ni semak samun je
Sekarang dah simen dan nanti mak anis nak buat taman kat tepi rumah anis ni
Konon je lah.. Tak tau lah jadi ke tak taman tu nanti
Hahaha


Rumah anis ni tinggalan arwah atuk anis
Usia rumah ni lebih daripada usia anis
Huhuhu


Anis kalau kat rumah memang jarang keluar
Yelah, kawan-kawan semua ade yang tak cuti kan
Jadi terperap je lah kat rumah tu

Waktu cuti hari tu dalam sekali je anis keluar
Tu pun sebab kawan anis dari pahang datang kelantan
Time keluar tu, anis makan kid set
Dah nama pun kid set, dapat la pinggan comel ni
Mihmih
>_<


Ohye, kat rumah anis ada kucing unik
Jari dia banyak wooo
Multi-toed atau dipanggil sebagai Polydactyl


Ni kaki depan dia
Banyak kan jari dia
Huhuhu

Itu saje lah kowt cerita cuti anis
Takde pegi vacation mane2 pun
Hewhew

P/s : kepada peserta giveaway yang baru hantar link, nanti anis update link korang k... Tak sempat lagi nak menghadap laptop
Sowy... >_<

Nyte2 semua
XOxo

5 comments:

  1. memang pelik. tapi tak perasan kalau tengok skali imbas.. hihhi..aqiel ni adik anis ke?

    ReplyDelete
  2. Pelik kan... Actually sebelum2 ni pun anis ada bela kucing jenis ni dan bulu die lebat, tapi sayang.. Dah mati ;( ni adik bongsu anis.. Baru setahun setengah umur dia.. Hehehe

    ReplyDelete
  3. alahaiiii kucing bertuah tu anis :') comel je jari banyak ni... akak ni cat freak, geram sgt tgk kucing.. nanti update laa lagi kucing ni nak tgk kaki dia haha :p

    ReplyDelete
  4. Rumah kenangan tu. Dulu masa kecik suka sgt datang rumah anis. :D

    ReplyDelete
  5. Hanida moss : bertuah eh kak? Hewhew.. Ala.. Kucing tu kat rumah.. Time balik cuti je boleh nak main2 ngan dia.. Nanti lah kalau anis balik rumah lagi anis snap lagi gambar die.. Die ni jenis tak duduk diam.. Huhuhu

    Siti Nurhayati Dollah : hehehe.. Datang la lagi :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...