Dec 28, 2013

Wishlist 2014 dah tercapai! Apa???!!! (Urban Decay Naked 3 palette)

Dalam entry sebelum ni (LINK), anis ada share anis punya azam dan wishlist untuk tahun 2014. Salah satunya ialah Urban Decay Naked 3 eyeshadow palette. UD Naked 3 palette ni merupakan eyeshadow palette keluaran terbaru oleh Urban Decay! Sebelum ni Urban Decay telah mengeluarkan Naked, Naked 2 dan Naked Basic palette. Memang anis tak pernah ada satu pun koleksi eyeshadow palette dari Urban Decay ni sebabnya harga dia boleh tahan pricy untuk student yang macam anis, bajet pun ciput je... Hihi T_T

Nasib baik haritu cash out duit Nuffnang, boleh la buat shopping! Ngee ^_^ Kalau ikutkan wishlist, anis sebenarnya bercadang nak beli eyeshadow palette ni masa birthday anis tahun depan. Kenkonon nak buat birthday haul lah kan... hehehe... Tapi bila masuk je Sephora, pegi usha palette ni, swatch bagai, then lama jugak fikir nak beli ke tidak. Mula-mula bayar barang-barang lain dulu pastu waktu nak bayar tu, macam ramai lah pulak duk pegang Naked 3. Tak boleh jadi, beli jelah! hahaha :D Macam-macam fikir dalam kepala ni, kowt kowt next year palette ni naik harga ke, sold out ke... haa... Begitu lah cerita dia... LOL!

So basically UD Naked 3 palette ni mostly eyeshadow dia more to rose pink-gold-neutral colour. Memang totally different dari adik-beradik Naked yang lain which are more to earth tone colour, sesuai untuk hasilkan natural look or even smokey eye. Korang google je, banyak beauty blogger ada buat review pasal UD Naked palette ni dari keluaran pertama sampai la yang terbaru ni. Untuk entry ni anis takde lah nak buat review yang detail sebab anis pun tak berapa mahir bab-bab makeup ni. So, just a quick look okey =)


Urban Decay Naked 3
12 X 1.3g NET WT or 12 X 0.05 oz
RM188
Available at Sephora




Bersama-sama dengan Naked 3 palette, korang juga akan dapat two-end brush (crease & shadow brush) dan juga sample eyeshadow primer potion dari Urban Decay. Ada empat jenis eyeshadow primer potion  iaitu Original, Eden, Sin dan Anti-aging.




Anis suka packaging Naked 3 ni sebab nampak sangat exclusive sebab warna dia macam bronze gold. Bekas palette ni made of steel, so memang durable. Macam anis cakap tadi, bersama palette ni korang akan dapat brush dan dalam bekas palette ni ada disediakan cermin.


Untuk setiap eyeshadow, ada nama dia sendiri. Ada 12 warna kesemuanya. Kat bawah ni anis divide into two.

Dari kiri : Strange, Dust, Burnout, Limit, Buzz, Trick

Dari kiri : Nooner, Liar, Factory, Mugshot, Darkside, Blackheart

Urban Decay Eyeshadow primer potion



Kat bawah ni anis share beberapa contoh yang anis dapat hasilkan menggunakan Naked 3. *Sorry lah kalau makeup tak berapa nak cantik... hehehe... Masih belajar ^_^ and sorry for low quality pictures >_<






XOxo

Dec 25, 2013

Glitter galore!


I'm back! Dah dua hari anis tak update blog, takde mood punya pasal. Haha! So hari ni just a short blogpost. Sekarang ni kan, dah makin up bendalah glitter glitter ni. Makin lama makin suka lah pulak! Hihi ^_^ Paling suka dengan warna glitter gold, sebab nampak macam classy gittew.... Ececeh!

Ini adalah beberapa koleksi glitter anis. Baju, shawl, handphone case dan juga 2014 planner!

Baju glitter ni anis beli kat MANGO (RM99).


Sebelum ni anis ada cerita kan yang anis sekarang sangat addicted untuk mengenakan skirt dengan baju lengan panjang. Memang sekarang tengah nak kumpul skirt dengan baju lengan panjang banyak-banyak! *More OOTD post can be viewed HERE


Glitter shawl yang anis beli dekat gerai tudung di HUSM, RM10 je satu! Waktu tu teman nenek jumpa doktor, sebab ada appointment, sambil-sambil tunggu nenek siap, hajatnya nak tengok-tengok je, tapi glitter shawl kowt, murah kowt, terus grab! Bahaha!


Handphone case ni dah lama beli, sebab tu macam dah kotor-kotor sikit... hehehe >_< Handphone case ni anis beli dekat curve. RM15 je satu. 


Last one, 2014 planner atau nama dia Mermaid Glitter. Planner ni anis beli dekat Typo, Pavilion KL (RM59). Memang seronok masuk kedai Typo ni sebab semua barang-barang dia creative, cantik dan memang susah la nak jumpa kat kedai-kedai alat tulis biasa. Rasa nak borong je segala notebook sebab semua cantik-cantik tapi harga boleh tahan jugak cantik. Hahaha! Untuk tahun 2014, anis memang bercadang nak ada planner, senang nak catat kerja-kerja blogging dan sebagainya. So, macam more organize. Sekarang ni, guna buku sekolah kulit coklat tu je kalau nak tulis note, hasil lebihan buku-buku sekolah yang tak digunakan oleh adik-adik.


Tapi yang tak best planner yang anis beli ni, saiz kertas dia A5 je, so macam tak banyak boleh catat but still i like it! Ada card slots dan juga disediakan pen. 

Planner ni juga dibahagikan ke beberapa bahagian iaitu personal info, 2014 diary, my budget, to do and contacts.


Kalau korang nak tengok design planner from typo, korang boleh tengok dekat website diorang, click HERE Tapi kalau nak beli, better pegi kedai Typo sendiri lah, baru boleh belek-belek semua, puas hati!

p/s : korang dah join Year End Giveaway yang anis anjurkan? Kalau belom, jemput la join ^_^ Click HERE

XOxo

Dec 22, 2013

My Beauty Resolution for 2014

Kurang dari 2 minggu, dah nak masuk tahun baru dah kita! Sebelum ni anis ada share azam dan wishlist tahun 2014, kalau belum baca, klik SINI. Selain azam dan juga wishlist, tak lupa juga beauty resolution untuk tahun 2014. Tahun depan, anis dah masuk 23 tahun! I can no longer sing 22 song by Taylor Swift :'( Kalau nak diikutkan sebelum ni anis tak concern sangat pasal penjagaan muka, badan dan kesihatan. Tapi sejak akhir-akhir ni, makin concern pulak dengan semua tu, lagi-lagi bila usia dah nak meningkat ni. Pergh, rasa macam matang pulak bila jadi seorang yang beauty conscious ni... Haha!

Currently anis amalkan lapan gelas air sehari. So, untuk tahun 2014 nanti, anis harap anis dapat kekalkan habit ni di samping elakkan minuman berkafein dan berkarbonat. Selain badan yang sihat, anis juga nak make sure kulit muka anis sihat, kalau boleh biar licin, lembut, anjal dan bebas jerawat! Kalau nak putih gebu tu memang tak la... Sebab tona kulit anis memang sejak azali dalam kategori yellow undertone. Hikhok! Tapi tapi tapi, sape tak nak kulit cantik kan cek kak oi, even lelaki zaman sekarang ni pun dah ramai yang jaga muka! Tak boleh la kalah dengan lelaki kan, malu la iolls >_< Jealous tau bila tengok kulit muka artis Korea lelaki, rasa tercabar tahu! hahaha...

Sebelum ni anis ada review kosmetik dari brand yang terkenal di Korea iaitu YADAH, kalau belum baca boleh klik SINISINI dan SINI. Memang anis suka sangat brand YADAH ni sebab bahan asasnya adalah natural plant ingredients. Selain itu, produk-produk YADAH kesemuanya chemical-free and contain no artificial colouring. Memang selamat digunakan produk-produk YADAH ni sebab semua bahannya adalah organic that give gentle yet effective result toward our skin. I am really impress with YADAH botanical products which can give a good result. Natural product dari YADAH memang elok digunakan sebab kita dapat kurangkan penggunaan bahan kimia yang membahayakan. So, for the year of 2014, YADAH products will be in my list!

Good News to all beauty bloggers! If you are interested with YADAH, how about taking part in New Year Celebration with YADAH, organized by The Butterfly Project in collaboration with SaSa. 50 bloggers will be selected to join the celebration and i'm taking part too because I LOVE YADAH! Click on the poster below for further details or click HERE.


I LOVE YADAH!
Please let me join the celebration my dear cute YADAH & The Butterfly Project ^_^

The Butterfly Project :
Website : www.butterflyprojectmalaysia.com
Facebook : www.facebook.com/ButterflyProjectMalaysia
Twitter : @ButterflyMsia
Instagram : @butterflyprojectmsia (#butterflymsia)

YADAH :
Facebook : www.facebook.com/YadahMalaysia
Instagram : #YadahMalaysia

SaSa :
Website : www.sasa.com

XOxo

Dec 21, 2013

My Akiyo Story



     In a small town, far far away, there is a bright little girl named Anis. She always dream of playing with snow, making a cute snow girl and she would love to name it as Akiyo. So tonight, they say that all wishes will be come true! Anis was so excited! She looks upon the stars and starts to make her own wish. She wishes for snow to fall down at the small town. She waits beside a window in her room and left it opened.

     The night goes on but the snow still doesn't fall down yet. Anis is getting sleepy until one moment, she feels something cold touch her skin. She looks outside and there it is, the snow! She runs out of her room and go to downstairs. Suddenly, her mother surprised her with a little pink gift box.


     Anis was so happy that her wish came true. She go outside and play with the snow, making the snow girl, Akiyo and then she lie down on the snow beside Akiyo with the pink gift box in her hand. After a few minutes, she falls asleep.

     The next morning when she wakes up, she realizes that it was just a dream and of course, there is no snow :'( But then, she feels something hanging around her wrist and she was so shock! There is a bracelet with a purple swarovski diamond snowflake and a pink gift box charms hanging around her wrist. Anis was so happy to own the Akiyo charm bracelet and today, her Akiyo story begin!

     

Have you ever been excited over a charm bracelet? For me, yes I am! It is quite fun to own a charm bracelet where you can choose what kind of charm you want to hang to the bracelet and for me, every charm has a story behind it, like My Akiyo Story above ^_^ Have you heard about Akiyo before? If not, let me introduce you. Akiyo is a local jewellery store that offers a wide range of jewellery that you might not want to miss. Akiyo means bright, clear and sparkle. Last Sunday, i was invited by The Butterfly Project to be one of the butterflies to browse the new collection of Akiyo in conjunction with Christmas. Thank you The Butterfly Project and Akiyo for this opportunity =)

The ambience of Akiyo Jewellery store at Fahrenheit 88




Tammy gives a welcome speech and followed by speech from the owner of Akiyo, Ms Mandy. Ms Mandy is also the designer for Akiyo jewellery.


The new charms collection from Akiyo in conjunction with Christmas

There is pink gift box, snowflake and Eiffel Tower charms to choose

The bracelet is made of sterling silver 925 and rhodium (a member of platinum group) plated. The price for the bracelet is RM149 while the price for each charm is RM89. Apart from charm bracelet, the pearl collections from Akiyo are also the most popular items among the customers.


There are three colours of pearl that Akiyo offers which are white, lavender and champaign. The pearl bracelet comes in three sizes which are S,M and L. For me, Akiyo pearl collections are different from other jewellery store because their designs are more unique, and it is suitable to be wear by all ages and not focus on older people only. Honestly, i like pearl and after browsing Akiyo pearl collections, i am so eager to own one ^_^






Apart from charm bracelet and also pearl collections, they also offer other kinds of jewellery like below :
















Price range :
RM59-RM289

Store location :
- 3rd Flr,Fahrenheit 88 Parkamaya,Bukit Bintang
- No. 24M(1st Floor),Jln SS21/39,Damansara Uptown PJ
- The Garden Robinson

Delicious refreshments of the day prepared by Teaffani High Tea (facebook : www.facebook.com/teaffani.hightea)

The bloggers

The Butterfly Project :
Website : www.butterflyprojectmalaysia.com
Facebook : www.facebook.com/ButterflyProjectMalaysia
Twitter : @ButterflyMsia
Instagram : @butterflyprojectmsia (#butterflymsia)


Akiyo :
Website : www.akiyo.com.my

My simple makeup for the day. I'm wearing :
- ARTDECO Mineral Powder Foundation
- MUA Heaven & Earth eyeshadow
- Elianto CURVEE Eyeliner Pen
- YADAH Highlash Mascara
- Maybelline Color Sensational lipstick (235-Warm me up)

Outfit of the day :
I'm wearing :
- Paisley square scarf (bought online but already forgot the online shop name, sorry =_=')
- MANGO glitter jumper  
- Chiffon skirt (bought at KB Mall)
- Nine West Can't Stop Shopper Crossbody

XOxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...