Dec 16, 2012

Instax mini 8 pink

Assalamualaikum
Hi semua

Sejak dua tahun lepas lagi sebenarnye anis duk teringin nak beli instax camera ni
Sape tak teruja, bila snap gambar and then gambar terus print out dari camera, ohsem!
Macam yang dalam cerita Istanbul Aku Datang tu, yang kawan Beto ambik gambar Beto ngan Lisa tu... haa
Tapi bile nak beli tu, fikir dua tiga kali jugak lah... 
Takut beli mahal-mahal tapi tak tahan lame sebab anis tengok camera ni macam camera mainan, takut nanti pakai dua tiga kali pastu rosak, tak ke rugi kan... haa...
Tapi bila tengok ramai orang pakai camera instax ni, terus rasa excited nak beli and yakin yang camera ni berkualiti
Bila google and browsing pasal camera ni, rupanye camera ni ada waranty
Bertambah yakin dan excited nak beli uolls!!!

Kebetulan pulak sekarang ni Fujifilm baru sahaja release new instax camera which is instax mini 8, upgrade sikit daripada instax mini 7s
Dan benda yang paling membuat anis teruja, kali ni instax camera ade fully pink colour

Sila jelly dengan my new pink instax mini 8! tehee >_<



Bila di ON


omey tak? omey tak? Omey macam tuan die kan?
hehehe

Camera ni anis beli dekat Wangsa Walk tapi anis rasa mostly kedai camera akan ada jual camera ni
Kalau nak senang, beli online pown boleh
Tapi lagi best beli kat kedai sebab boleh tilik2 dulu sebelum beli, boleh compare dengan camera lain dan paling best boleh tawar-menawar! haa...

Anis ni takde lah reti sangat nak tawar-menawar ni, tapi boleh la dapat murah sikit...
Camera ni anis beli dengan harga RM280
Satu set ni ada camera, 2 battery AA, strap, guide book dan waranty 1 tahun
Film pulak anis beli yang twin pack, ade 20 keping semua dengan harga RM55
Biasa film kalau beli online boleh dapat murah

Antara online shop yang jual camera instax dan juga film instax :
Analogue Kaki
The Click Shop
Royal Instax Pro
Fujifilm Instanx Camera
Saffawati's Blog

Ade banyak lagi online shop tapi setakat ni ade 5 ni lah yang anis jumpa...
Kalau korang rajin korang google lah lagi ye (kurang asam punye anis) :p

Gambar pertama yang diambil menggunakan camera Instax Mini 8 PINK (Nak jugak bold and capital letter word pink tu...hahaha)



*tudung beli kat online shop Sincerelybyus Shawls

Kalau nak compare quality gambar camera instax dengan camera DSLR memang jauh lagi cun gambar DSLR la
Tapi tak semestinya instant camera ni tak boleh menghasilkan gambar yang cantik
Kena rajin explore dan search tips untuk dapatkan best shot bila snap gambar pakai instant camera ni

Selain warna pink, Instax Mini 8 juga available in colour white, blue, yellow and black



My precious cameras


Nikon 1J1 untuk ambik gambar banyak2 dan Instax Mini 8 untuk detik2 terindah... ececeh!


XOxo

26 comments:

  1. JALAN-JALAN DI SINI.. JALAN-JALAN JUGA YE KE BLOG SAYA.. :)

    fairusmamat.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. best lah! cantik :)
    btw,
    *Saya sedang mencari sponsor untuk Contest di blog saya.
    Ada sesiapa yang berminat? Just contact/PM me at :
    http://ohthrillers.blogspot.com/ OR at this fanpage

    Thank you :)

    ReplyDelete
  3. Menarik... tgh pk nak beli ke tak?
    tgh compare dgn kamer pakai kodak lagi.. ha ha..

    ReplyDelete
  4. anis, nak jugak nak jugak polaroid!

    ReplyDelete
  5. Lawaaaaaa ! *jealous* Kita pun memang ada hajat nak beli, tapi simpan dulu hajat tu dalam hati hehe. Kena menabung dulu.

    ReplyDelete
  6. ok ini mendatangkn kejelesan hahaha...da lama aim ni... tp xdpt2 lg

    ReplyDelete
  7. Memang comel camera ni ^_^

    Fazrol : yang pakai kodak tu best jugak. Tapi kalau nak cuci gambar mahal sikit la.. Tapi kawan anis cakap die boleh buat soft copy.. Huu

    Izyan : beli ler beli ler! Hehehe

    Nadyabubble : kita pun dah pokai ni.. Kena puasa shopping dah lepas ni.. Huu ;(

    Masmira masri : insyaa Allah nanti dapat la tu.. Hehehe

    ReplyDelete
  8. memang nak cari camera...camera ni nampak sof, cantik tapi kena guna filem ker...?

    ReplyDelete
  9. Sukma Haron : kalau nak cari camera betul, baik beli DSLR takpun digital camera mcm nikon 1 anis ni tak pun paling latest samsung galaxy camera. Tapi kalau nak suka2 boleh je beli instant camera ni, cuma kena keluar duit sikit la kalau nak beli film.

    oh ye, camera ni guna film (size credit card) :)

    ReplyDelete
  10. ohhh nak jugak!!
    tapi mungkin next year la kot. bajet for this year dah habis. huhu.
    and saya pun guna nikon 1 jugak. :D

    ReplyDelete
  11. waaaaaa melting tengok kamera yang very the comel ni.....rasa nak beli sekarang jugok! huhu

    memang best kamera ni...adik akak ade beli...tapi...die punye film tu agak mahal gakkan...3hengget sekeping..wuuu mahal. ker adik akak tu saje tipu akak kata 3hengget pun taktau la..kuikui

    ReplyDelete
  12. ldynisa : same lah kite ^_^

    asma azuani : memang mahal pun film ni kak, satu kotak biasa 30 hinggit, sekotak ade 30 keping film je..kire sekeping film 3 hinggit la... huu

    ReplyDelete
  13. comelnye.hehe tgh nak pau ayah belikn camera nikon tu mahal x? x retila nk cri kamera.

    ReplyDelete
  14. rosalia : nikon tu beribu jugak la.. dulu anis beli 2k, sekarang rasa nye dah turun harga :) cuba try usha samsung galaxy camera, cun! touchscreen pastu boleh terus upload gambar kat instagram ^-^

    ReplyDelete
  15. Jemput join (: Ada hadiah untuk peserta bertuah !
    >> http://farra-izzaty.blogspot.com/2012/12/segmen-up-follower-bulan-disember.html

    ReplyDelete
  16. Hi

    Thanks for featuring Saffawati's Blog!

    Instax Mini Films RM25 per box. Postage fee RM8. But if you purchase 5 boxes and above. Free postage.

    Sekarang ni tengah ada discount for all Instax films (for purchase of 10 boxes and above).

    If you need further details, boleh message the FB page / email to saffawati@gmail.com / whatsapp 019 2345 240 / BBM 21E01C01

    Thanks. (:

    ReplyDelete
  17. Hi saffa :) my pleasure ^_^

    Sure, anis pun tengah beli lagi film ni... Hehehe

    ReplyDelete
  18. bestnya lah....haishhh bila lah nk dpat..
    http://nurulnamasaya.blogspot.com/2013/01/pelik-makanan-orang-jepun-nore.html

    ReplyDelete
  19. baru hari tu bincang2 dgn my niece.. dia kata susah2 sgt kita beli je kamera instax ni... hihi.. mcm bes je ni..=)

    ReplyDelete
  20. bestnya....comel pula tu
    terasa tangan gatal nak beli juga
    tambah lagi ada kaler pink

    ReplyDelete
  21. best...cute..

    datang singgah ke blog saya ye

    http://ibusayangdanish.blogspot.com/

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...