Nov 24, 2012

The Twilight Saga movie marathon

Assalamualaikum
Hi semua
Semalam, jumaat malam, anis dapat invite ke movie marathon cerita Twilight!!!
One of my favorite love story
Special thanks to ecentral for the invite :)

Muka excited ^_^


Semalam anis pakai penny chiffon dress by The Pop Look dan juga shawl by Paisley Paradise
I love this dress :)


Ohye, sebelum screening semalam, anis makan dekat Pappa Rich
Roti cicah kari ayam sedap gila
Roti dia lembut sangat2 dan kari ayam die marvelous habis
Sekarang dah mengidam.. Ops!
Pastu minum white coffee dengan harapan tak tido masa movie marathon

Screening start about 9pm
This time ade macam lucky draw and giveaway by Cathay Cineplexes and red.fm every time in between the movies
Ade macam2 twilight merchandise such as pillow, tshirt, cap, tumbler, fridge magnet, poster and many more
Tapi nasib tak baik, anis tak menang ape2.. But still enjoy the movie marathon
Best sebab dapat tengok cerita twilight dari first movie sampai yang terakhir, Breaking Dawn Part 2

Breaking Dawn Part 2 best and worth to watch especially for those who follow twilight movie from the first movie or for those who read the novel
Anis suka tengok reneesme, anak Bella and Edward, sebab that kid comel gila and cantik
But part yang tak logik bila reneesme still baby and die senyum nampak gigi semua dah tumbuh
I think the director should make references with the dentist first... LOL
Mentang2 lah kan.... Muehehe


Dalam movie kali ni part paling klimaks sekali bila Volturi nak serang keluarga Cullen because of misunderstanding

The Volturi


Volturi ni macam kerabat diraja bagi vampire
Mereka ingat Reneesme ni jadi vampire sebab kena gigit, dan adalah satu kesalahan tetapi reneesme jadi vampire bukan sebab kena gigit tapi dilahirkan sebagai half human half vampire
Gitu lah kisah nye...

Untuk membuktikan Reneesme tak bersalah, keluarga Cullen panggil semua rakan2 vampire mereka untuk jadi saksi yang reneesme tak bersalah
And of course the warewolf turut bantu keluarga Cullen untuk mempertahankan reneesme


So ape jadi lepas tu?
Jeng jeng jeng... Nak tau tengok la sendiri dekat cinema berdekatan :p

Part paling sweet, Jacob and Reneesme


Dan pasangan vampire paling anis suka, Alice and Jasper


And of course Edward vampire paling handsome setakat ni... :D

Walaupun nasib tak baik time lucky draw and giveaway, still dapat goodie bag from Cathay Cineplexes and red.fm


I will miss twilight so much ;)
XOxo

7 comments:

  1. waaa..beshnye ciap dpt gift lg..huhu wawa bru je tgk td ptg.. :)

    ReplyDelete
  2. wah bestnye dpaat tengok marathon twilight!!

    ReplyDelete
  3. Huwaaa :'( Kelantan mana ada cinema nak layan breaking dawn. sobs sobs

    ReplyDelete
  4. Wawa : best kan twilight :)

    Sharz : best :) sebab dapat tengok dari awal sampai habis ^_^

    Fifie : olor.. Nak buat macam mane.. Download jelah.. Huuu

    Lokman : ada masa pegi la tengok... Jarang lelaki suka tengok love story macam ni... Hehehe

    ReplyDelete
  5. ramai yang kata citer twilight yang baru nih best. huhu. nak tengok lah nanti. hehe :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...