Jul 13, 2012

Haruslah bersabar

Assalamualaikum
hi semua
Pada 2 Julai yang lepas anis telah menduduki peperiksaan akhir iaitu Professional Exam selama seminggu untuk 5 subjects
Bermula dari hari isnin hingga lah hari khamis non-stop exam
Macam-macam perasaan ada, cuak, risau, takut dan macam-macam lagi lah

Akibat terlalu stress, antibodi pun tak kuat...Time-time exam ni lah sakit
Terpaksa lah gagahkan diri ke Pusrawi (sebab dekat) dan telah hentam 50 hinggit sekali ngan antibiotic yang super besar...kemain susah nak telan
Takpe lah, kita redha...

Minggu ini pula, bermula hari isnin yang lepas adalah sesi viva
Takde rezeki mungkin, anis tak kena viva satu subject pun
Kalau kena viva ni kira ada chance nak lulus lah
Buat pengetahuan kawan-kawan semua, lulus itu umpama satu harapan yang sangat besar bagi pelajar-pelajar dental dan juga medic
Kalau nak dapat A tu boleh tapi bergantung atas kemampuan diri masing-masing lah kan...kebanyakan yang dapat A batch anis datangnya dari pelajar chinese, salute kat diorang sebab mereka hebat
Harap-harap dapat anugerah dekan satu hari nanti

Dah rasa entri ni macam entri syok sendiri plak...hahaha!
Okey2, berbalik kepada cerita asal, kenapa anis sedih ni?
Sebab anis dikehendaki mengulang 3 paper penting dan akan ambil exam semula pada 6 Ogos 2012
Dilema, nak study kat rumah ke nak datang study kat kolej
Nanti nak buka puasa dengan sape...wooo ;(

Apa-apa pun anis bersyukur dan redha dengan apa jua ketentuan-Nya
Anis pun ada cakap yang anis tak berapa bersedia untuk exam haritu kan
Exam ulangan ni kena buat betol2!
Ini adalah peluang terakhir anis untuk melayakkan anis ke tahun 3 pada semeseter depan dan tahun 3 bermakna clinical year which means more challenging and need hard work!
I just need to

Kawan-kawan semua doakan anis berjaya lulus ye :)

p/s : malam ni nak balik kelantan...tak sabar nak peluk cium cubit baby aqiel!
XOxo

10 comments:

  1. http://hunyieda.blogspot.com/2012/06/1st-giveaway-by-fatin-fatini.html MARI JOIN SINI DEAR..banyak hadiah menarikk

    ReplyDelete
  2. gudluck anis... kte sentiasa doakan kawan2 kite. i'll meet u in 3rd year INSYAALLAH.

    ReplyDelete
  3. gudluck anis! do ur best ok.. :)

    ReplyDelete
  4. Sis ditag :)

    http://ceritaceritaeirayusoff.blogspot.com/2012/07/1st-giveaway-by-nurul-syifaizzah.html

    ReplyDelete
  5. Dear...miss z review :)

    http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/07/review-httpwwwanisempoicom.html

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...