Jul 20, 2012

How I Step Up With Nuffnang

Hello everyone ^_^

Yeepee! New Step Up movie will be showing this august!
Can't wait!
I still remember those dances in the previous Step Up movies which are really AWESOME!
And the new Step Up movie is Step Up Revolution : One Step Can Change Your World...auww!
Step Up Revolution

Don't you think that this guy is cute???
adam g. sevani
Adam G. Sevani
I like the way he dance, so cool bebeh!
And in this new Step Up movie, he's back!
Must watch this movie because i wanna watch he dance and make my heart melt again LOL!

Thus, in order to make he fall in love with me, i wanna step up with him!
hahaha
No lah, just kidding :p

So, how I step up with Nuffnang???
A flash mob of course!

Who will be involve in this flash mob?
All Nuffies, bloggers and dancers or anyone who interested in dancing :)

So, how my flash mob will be?

First, I will create 4 simple steps together with professional choreographer
The first step is robot dance together with any electronic song
robot dance
This will represent the Nuffnang stickman
For the first move, all participant will hold a blue balloon and at the end of the first step, everyone will release the balloons into the air with the stickman style in the Nuffnang logo, like this :


Then, second song starts and the second step ready to move on
The second step will be street dance which is more relaxing and easy to catch up

The dance will represent Nuffnang which is the FIRST BLOG ADVERTISING COMMUNITY

The third step is hip-hop or break dance by professional dancers
The hip-hop dancers will wear roller blade and it will be very exciting dance!
This dance will shows that Nuffnang is not just for advertising, but it is beyond that
Through Nuffnang, Nuffies may participate in a lot of cool events and also winning super duper awesome prizes and many more!

The last step will be kpop dance, yeay!
Surely most of the teenagers master all famous kpop dances already and it will be easy for me to lead them :)
For example, Girls Generation-Gee song dance
That point finger kind of dance (don't know how to explain, LOL)
For the last step, the music will be Nyan Cat song...hahaha :p

After all dance steps created, I will upload it and let Nuffies and others to practice
I will also make #StepUpWithNuffnang trending in Twitter so that a lot of people will know about that and hoping for more and more participant
Other than that, I will create an event in Facebook and invite all my friends, bloggers and also Nuffies
Who knows, maybe our Prime Minister would like to join the flash mob...right??? :D

Done with the dance, now let's talk about the theme.
I think the theme must be BLUE because this flash mob is for Nuffnang ^_^
All participant must wear anything in blue, must be blue!

For the venue, a large space will be needed and I think Jalan Bukit Bintang, Kuala Lumpur will be great because there are a lot of shopping complex nearby and surely there will be massive crowd of people there and they can join the flash mob too :)
Police traffic will play a big role!

Fewh...I think that's all i need to organize for my flash mob :)
I think it will be an awesome flash mob and it will be uploaded in YouTube so that people all around the world can watch it and learn the dance steps...
^_^
Till then, XOxo

Jul 13, 2012

Haruslah bersabar

Assalamualaikum
hi semua
Pada 2 Julai yang lepas anis telah menduduki peperiksaan akhir iaitu Professional Exam selama seminggu untuk 5 subjects
Bermula dari hari isnin hingga lah hari khamis non-stop exam
Macam-macam perasaan ada, cuak, risau, takut dan macam-macam lagi lah

Akibat terlalu stress, antibodi pun tak kuat...Time-time exam ni lah sakit
Terpaksa lah gagahkan diri ke Pusrawi (sebab dekat) dan telah hentam 50 hinggit sekali ngan antibiotic yang super besar...kemain susah nak telan
Takpe lah, kita redha...

Minggu ini pula, bermula hari isnin yang lepas adalah sesi viva
Takde rezeki mungkin, anis tak kena viva satu subject pun
Kalau kena viva ni kira ada chance nak lulus lah
Buat pengetahuan kawan-kawan semua, lulus itu umpama satu harapan yang sangat besar bagi pelajar-pelajar dental dan juga medic
Kalau nak dapat A tu boleh tapi bergantung atas kemampuan diri masing-masing lah kan...kebanyakan yang dapat A batch anis datangnya dari pelajar chinese, salute kat diorang sebab mereka hebat
Harap-harap dapat anugerah dekan satu hari nanti

Dah rasa entri ni macam entri syok sendiri plak...hahaha!
Okey2, berbalik kepada cerita asal, kenapa anis sedih ni?
Sebab anis dikehendaki mengulang 3 paper penting dan akan ambil exam semula pada 6 Ogos 2012
Dilema, nak study kat rumah ke nak datang study kat kolej
Nanti nak buka puasa dengan sape...wooo ;(

Apa-apa pun anis bersyukur dan redha dengan apa jua ketentuan-Nya
Anis pun ada cakap yang anis tak berapa bersedia untuk exam haritu kan
Exam ulangan ni kena buat betol2!
Ini adalah peluang terakhir anis untuk melayakkan anis ke tahun 3 pada semeseter depan dan tahun 3 bermakna clinical year which means more challenging and need hard work!
I just need to

Kawan-kawan semua doakan anis berjaya lulus ye :)

p/s : malam ni nak balik kelantan...tak sabar nak peluk cium cubit baby aqiel!
XOxo

Jul 7, 2012

Are you a superhero or do you wanna meet superheros?

Assalamualaikum
hi semua
Jom pakat ramai-ramai pi Pavilion atau One Utama hari ni sebab nya akan ada superheroes berkeliaran dalam kawasan Pavi dan OU
Apa superheroes dok menyemak ni???
Sabar sabar
Cer hulur Watson VIP card  korang dekat depa, nanti dapat free gift!
SERIOUSLY!

Superheroes akan mula berkeliaran pada pukul 12 tengahari sehingga 8 malam

Kalau malas nak keluar jom join contest dekat Facebook Watson

Korang bakal menang 10 000 Watson VIP card points
Hanya sumbangkan idea kreatif korang, berikan nama superhero yang korang nak jadi dan berikan sebab kenapa korang nak jadi superhero
join now, click HERE
XOxo

Jul 6, 2012

Makan-makan di Chili's KLCC

Assalamualaikum
Hi semua

Hari ni anis ke KLCC sebab nak tengok citer Spider Man
Cerita tu best bagi anis and the hero boleh tahan handsome :p

Ok, entry ni bukan pasal citer Spider Man tapi anis nak review sikit lah pasal restaurant Chili's

Dulu selalu lepak KLCC selalu lah berkeliaran kat depan TGV Cinema kan, pastu selalu lah jugak lalu-lalang depan restoran ni tapi tak pernah pulak terdetik nak cuba

Bila ada baca review dari blogger lain, kepingin lah pulak
Hehehe

Disebabkan waktu anis pergi tu lunch hour maka dekat setengah jam jugaklah duk menunggu meja kosong

Alhamdulillah, dapat juga seat

Untuk kali pertama ni anis cuba SouthWestern Grilled Lamb (around 30 ringgit)
This is it
Dah lapar, tapi tahan air liur daripada meleleh semata-mata gambar duatiga keping
Nanti dok citer dalam blog tapi tak de gambar tak syok la kan...

Nah ambik lagi satu gambar
Posing ayu...ceh!
Padahal perut dah bunyi lagu Ramli Sarip dah ni

Bagi anis lamb dia sedap, burger pun sedap, harga pun sedap!
Makanan dekat Chili's ni boleh dikatakan kena dengan citarasa anis...cewah!
Lepas ni boleh la nak apply jadi pengacara jalan-jalan cari makan ye dak?

Kalau korang nak tengok menu apa ada dekat Chili's boleh klik SINI
Chili's ada di KLCC, MidValley, One Utama, Empire Shopping Gallery, Bangsar Shopping Centre, CITTA Mall dan G Hotel Penang

XOxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...