Jun 27, 2012

Nikon 1 J1 l entri bergambar

Assalamualaikum
hi semua

Selama ni anis guna Nikon 1 J1 tapi tak pernah nak review dekat blog ye dak?
Okey2, nanti anis ceritakan serba sedikit mengenai Nikon 1 J1, hari ni anis share beberapa gambar yang diambil menggunakan Nikon 1 J1

Gambar semasa percutian di Langkawi, baca entri di SINI






Makan-makan time
Manhattan Fish Market

Nasi ayam




XOxo

Jun 26, 2012

Monsters University coming soon

Assalamualaikum
hello everyone
Still remember them???

Ever wonder how Mike & Sulley became best friends? Catch a peek of Monsters University! In Malaysian Cinemas 20 June 2013, also in 3D


Can't wait!
XOxo

Astro On The Go party

Assalamualaikum
hi semua

Pada hari sabtu bersamaan 23 Jun 2012, anis dijemput oleh pihak Nuffnang untuk menghadiri Astro-On-The-Go party di The Pool, Jalan Ampang

Apa itu Astro-On-The-Go???
Let me explain further :)

Currently, there are 11 channels available in Astro-On-The-Go such as Astro Ria plus, Astro Awani, Astro Warna, One HD and others.

Besides, you can always play back all the best Astro programmes that you've missed. You can find this in Catch up
There is also Pay per view which allow you to select programmes from a library and view it at any time

I'm interested, what's next?

For ipad and iphone user, you can download the application here, http://itunes.apple.com/my/app/astro-on-the-go/id521993797?ls=1&mt=8 or go to App Store at your ipad or iphone, search Astro On The Go and then install the application into your ipad or iphone :)

psst : I already download the application and it is really awesome!
Don't miss this chance, FREE TRIAL untl 31 August 2012 (for ipad and iphone user only)
*for android, coming soon ^_^


To access Astro-On-The-Go application, you need to have Astro ID, simply register HERE
Then, log on to http://www.astro.com.my/onthego/getitnow and click Link Account
Follow the instruction given and then you can enjoy Astro-On-The-Go app anywhere and anytime
Take Astro with you, wherever you go!


For more information, find out here, http://www.astro.com.my/onthego/

Okey, let's talk about the party!
Fist and foremost, snap picture dulu
I'm in the huge new ipad, holding huge new ipad

Ada gambar guna camera polaroid juga (dapat FREE!)
me and him

Party ini bermula sekitar jam 6.30 petang
Sebelum party betul-betul start, sempat la jugak duk lepak-lepak dengan blogger-blogger lain yang hadir
Sambil-sambil tu ambik-ambik gambar :)

The environment and decoration
Ramai betol orang dan sesak
I need respiratory assistance!!!

Kak nurul and me

Kak yana and me

Kak zuriey and me

emcee of the night : Adam C.
*anak panah menunjukkan penulis blog beautifulnara.com

Selepas introduction by Adam, kami diberi penerangan mengenai aplikasi Astro-On-The-Go oleh wakil Astro
Waktu penerangan ni anis tak berapa nak fokus, perut lapar, tunggu masa nak makan je ni....

Lepas dah habis briefing, makan time!

Anis adalah orang paling awal beratur
hehehe
Lapar kowt....perut dak keriuk keriak dah....
keriuk keriak???
Apa-apa aje lah, janji dapat makan..hehehe

Sambil-sambil makan, Adam (emcee) ada buat macam pop quiz mengenai Astro-On-The-Go
Mereka-mereka ini telah berjaya menjawab soalan dan mendapat voucher Aeon Jusco sebanyak RM20

termasuklah anis sendiri, kak nurul, kak yana dan kak ain
*kak ann jangan jealous yek :)

Thanks Adam ^_^

Tahu tak, Yuyu Zulaikha pun ada datang party ni
me with Yuyu Zulaikha
Kecil molek je Yuyu ni, comel plak tu...#bodek

Anis dan kak ann, kak nurul, kak yana dan kak ain join game dan kami kumpulan Por-two-girl!
Portugal lah!
Kami ni semua ladies, harus lah ada girl di situ, macam power puff girl :p
Antara games yang ada seperti timbang bola (timbang ek?), cheers, tangkap gambar dengan gaya paling mantap, foosball dan juga cari bendera Portugal di sekeliling The Pool
Penat mencari bendera Portugal, ala-ala Running Man...
Tapi kami tak menang pun...tak pe lah, janji HAPPY :)

Lepas dah habis maen game, masa untuk pengumuman best dress of the night
Sape nak menang best dress ni kena pakai jersey favourite team (sekarang kan musim Euro)
Salah satu calon best dress, penulis blog http://www.tehtarikmemoirs.com/

And best dress winner goes to Red Mummy
Best dress winner get the new ipad/ ipad3 and cash RM1500
WOW!
Jersey Germany kat rumah, tak dapat lah den nak nolong....

Okey la, sebelum balik, snap-snap picture dulu...
Menggayakan cincin I Love New York yang baru dibeli di My Bazaar, The Scott Garden....baca entri di SINI


*Jom join contest Astro-On-The-Go untuk menang the new ipad, click HERE
XOxo

Entri di pagi hari

Assalamualaikum
hi semua
Selamat pagi
^_^
*tak tau nak letak tajuk ape, hehehe

*picture source : google

Hari ni hari selasa, bermakna tinggal lagi 5 hari untuk anis pulun habis-habisan revise untuk professional exam yang akan bermula pada hari isnin minggu hadapan
=_='
Banyak betol lecture notes yang nak kena baca balik dan perlu difahami sepenuh jiwa dan raga basikal...heh???
Mungkin dalam masa dua minggu ni anis akan slow down blogging sebab nak fokus untuk professional exam

Di kesempatan ini, anis nak mengucapkan selamat hari raya!
Eh, bukan bukan!
Anis nak minta maaf kalau ada terkasar bahasa atau apa-apa sajalah yang menyinggung, menyentap dan menyental perasaan korang, mintak maaf banyak-banyak k

Student course lain kebanyakannya dah habis final exam, tinggal student medic dan dental je dekat kolej ni....
Dah mula ingat rumah, dah mula dah rindu kat baby aqiel yang sekarang ni dah nak boleh berjalan
Dah nak boleh berjalan???
Ala...yang ta teh ta teh tu....

Doakan anis dan kita semua berjaya dalam apa jua urusan, insyaAllah
*picture source : google
XOxo

Jun 24, 2012

HiTea with akak Rabiatul Adawiyah

Assalamualaikum
hi semua
Semalam, Sabtu (23 jun 2012), anis dijemput untuk sama-sama memeriahkan HiTea bersama akak Rabiatul Adawiyah atau nama manja nye kak Ruby

This is kak Ruby

Anis sampai agak lewat sebab tersesat jalan nak cari The Scott Garden ni
Tak penah lagi datang tempat ni
huhuhu

HiTea ni tak lah formal...akak Ruby pun sempoi jek...
Akibat tak breakfast dan tadi tersesat, maka perut ni dah makin kuat ragamnye
Lepas je kak Ruby buat speech alu-aluan, terus hentam makanan... :p
Makanan yang mak kak Ruby sediakan

First round makan sandwich, ganti breakfast untuk pagi tadi
Second round makan nasi impit dengan rendang ayam
Lepas dah kenyang, masa untuk SHOPPING!!!

Dekat The Scott Garden, gerai-gerai My Bazaar akan dibuka setiap hujung minggu
Banyak blogshop online yang berniaga dekat sini
Akak Ruby sangat memahami, siap bagi voucher RM10 setiap seorang
Makin membuak-buak nafsu shopping
Sebenarnya anis dah lame nak beli beg untuk simpan pakaian di 'dalam' tu
Dapat la beli satu semalam
Ni lah bendalah tu
Beli dekat gerai Mimosacloset11
Okey, malu...nak sorok jap!
.

.

.

.

.

Okey, dah boleh sambung story :p
Selain bag tu, anis beli cincin!
Satu cincin I love New York
Feeling-feeling pegi New York gitu

Satu lagi cincin Starbucks
Anis rasa cincin ni anis nak buat hadiah untuk GiveAway preloved items tu lah
hehehe

Selain voucher, akak Ruby juga ada bagi banyak lagi hadiah dalam goodie bag
Hadiah-hadiah yang diberikan

The best of the best for me
Voucher Tony Roma's!
Lepas ni boleh la merasa lamb chop Tony Roma's lagi sekali
Okey, dah start craving dah ni

Selain tu, ada juga mask

Handphone protector by ohoh! shop

Kotex pantiliner

Herbal Essences trial pack syampoo

Lipstick! Eh bukan, this is a pen!

Last but not least, earrings

Anis tak pakai earrings, anis rasa earrings ni pun anis nak buat hadiah untuk GiveAway preloved items

Antara blogger yang hadir pada majlis HiTea ni
dari kiri : kak Sha, ... (alamak, lupa nama, sorry =_=' ), kak Ruby, jen, kak zurieycik liliy putih, me, kak anis, uzair othman, zaid
di belakang : khairil

me with Ziera Zain

kak zuriey with me

kak anis and me

*entry seterusnya : Astro-On-The-Go party
XOxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...