May 28, 2012

LG CINEMA 3D SMART TV PARTY

Assalamualaikum
hi semua
hari rabu minggu lepas (23 may), anis dijemput ke majlis pelancaran LG CINEMA 3D SMART TV @ GSC Signature Gardens
pergh...punya lah lame tapi baru sekarang mau update
sorry sorry =_='
hari khamis, jumaat, sabtu, dan ahad semua busy
weekend lepas anis ke RTC Gopeng, Perak untuk program Health for Malaysia
memang tak de masa lah kan nak update blog kan
hehehe
anis dijemput oleh pihak Nuffnang untuk event ni
frist time kowt dapat invite untuk event macam ni
before this premiere screening jek (jek???)
disebabkan Mr Ehem ade exam, kawan-kawan anis pulak "MALAS" nak teman jadi anis terpaksalah pergi seorang diri
bagi anis, bukan senang nak dapat invite untuk event macam ni
sorang pun sorang lah
FOREVER ALONE kan...
nak nanges, sob sob

anyway, sesampai je kat depan pintu masuk, terus ambik gambar
terpaksa lah menebalkan muka mintak blogger-blogger lain tolong ambikkan gambar

thanks to Uzair Othman sebab sudi ambikkan gambar :)

meneruskan penjelajahan, tetiba ternampak penulis blog jejariruncing.blogspot iaitu akak Elia yang sweet ^_^

ini pula kakak kepada kak Elia

antara LG 3D SMART TV yang dipamerkan pada hari tersebut, anis dah jatuh cinta dengan model tv LG LM9600 dengan saiz 55 inci
untuk menikmati dan menghayati 3D effect, maka kami semua diberi 3D glasses yang sangat cantek dan ringan
i got the green one
it is comfortable yet gorgeous
apa yang menarik untuk LG 3D SMART TV ni bagi anis adalah aplikasi "DUAL PLAY : 2 SCREEN ON 1 TV"
dengan aplikasi ini, tak perlu lagi nak divide into two screen tv
setiap pemain akan dapat view full screen!
ada dua glasses special untuk first and second player
macam dalam gambar di bawah ni
green for first player while red for second player
got what i mean?

second feature of LG 3D SMART TV that amaze me is 2D to 3D conversion
it makes playing games more fun than ever

anda ada smartphone besar??? tak cukup besar?
jom beli LG 3D SMART TV
with LG 3D SMART TV you may tweeting, facebooking or even skyping while watching tv
macam mane nak tweet and control semua tu?
don't worry because LG has came out with Magic Remote Voice
segala-galanya mudah dan efficient

event kali ini ada macam-macam games dan antaranya adalah k-pop dance
the winner!
sooooo energetic

last but not least, snap picture with LG CINEMA 3D SMART TV banner

for more details on LG 3D SMART TV, click HERE
XOxo

May 26, 2012

Night of Appreciation 2012

Assalamualaikum
hi semua
hari sabtu yang lepas, yup the same day as Dental School Day, malam tu anis ada dinner kolej yang digelar Night of Appreciation

pergi dinner kolej ni sebab nak dapat merit plus bayaran untuk dinner ni dah termasuk dalam yuran kolej, tak pergi rugi lah kan....
hehehe
tema untuk dinner kolej tahun ini adalah Blue Vintage
tapi anis tak mengikut tema pun
hehehe
cuma ada lah biru sikit-sikit, tang mana vintage pun tak tau ler...
untuk dinner kali ni anis pakai jubah
dah pakat dengan ustazah-ustazah ni semua

dinner kali ni diadakan di menara TM
cantik dewan kat menara TM ni plus lampu warna biru, memang malam tu semua nampak biru...terasa macam buta warna pun ada
hehehe

menu utama untuk malam ini adalah nasi hujan panas
selain itu, ada juga lasa johor, dan desert yang paling digemari which is cheese cake
gila ramai orang berebut nak ambik cheese cake
anis dapat makan dua slices kecik jek, okey lah daripada tak dapat langsung
and the best menu is satay (for me)
setiap meja dapat sebungkus satay yang dibungkus macam cakelat kisses
tau-tau aje yang anis ni tengah craving for satay
tapi disebabkan makan nasi banyak sangat, satay banyak tak habis tetapi anis gigih menghabiskan satay tersebut
orang lain dah stop makan dah, anis makan dari awal sampai dah nak balik pun dok telan satay lagi
bukan senang nak makan free kan
hehehe
oh ye, kalau perasan, air yang anis pegang dalam gambar first sekali, air warna biru kan
bukan pepsi blue tapi air laici
yup, laici!
maybe ada letak pewarna, that's why air jadi warna biru

sebelum meninggalkan jejak, sempat lagi snap gambar


*next entry, LG 3D SMART TV PARTY
XOxo

May 25, 2012

Dental School Day UKM

Assalamualaikum
hi semua
hari sabtu yang lepas adalah hari yang sangat memenatkan tapi sangat fun
dah seminggu dah pun event ni tapi baru ada masa nak tulis entry...busy bebenor! kalah perdana menteri....ceh!

anyway, sabtu lepas, anis ditugaskan untuk menjadi fasilitator untuk Dental School Day
(untuk perkataan 'school' tak nampak huruf L, cacat pulak rasa)

nama kumpulan anis adalah Lemon!!!

me and ayu showing our cute nametag

this is me and the mascot
ape kebenda kah ini?
sape dapat teka anis bagi Super Ring, nak?
ini adalah berus gigi
biasalah kan, nama pun program dental....berus gigi adalah benda yang paling sesuai untuk dijadikan mascot
slogan Dental School Day tahun ini adalah 'U smile, I smile'
alah, lirik dalam lagu Justin Bieber tu....
kantoi, dengar lagu Justin Bieber =_='

the stage decorated by exco tugas-tugas khas

ini lah group member untuk kumpulan LEMON
so they are called, lemonade
hehehe
just kidding!

pada mulanya, ada sesi ceramah oleh Dr Shuhud mengenai pembentukan karies
karies ni lah yang menyebabkan gigi berlubang....

selepas itu, sesi LDK pula
first skali, kitorang bersuai kenal sesama group member
next, game terjemah mesej
game yang seakan-akan dalam reality show Running Man
orang first perlu lukis then past ke orang belakang, then past sampai orang last
orang last perlu teka apakah maksud gambar yang dilukis oleh orang pertama tadi

selesai LDK, masa untuk explorace
ini lah masa adik-adik ini semua nak explore fakulti pergigian UKM

di checkpoint pertama
depan unit radiology
look, mereka sangat sporting!
ada 5 checkpoint kesemuanya
fuh...penat berlari ngan depa ni....ketaq lutut dibuatnya
lepas dah habis explorace, mereka semua pergi dental check-up
lepas tu, tiba masa untuk break-up, eh? majlis penutup ler...
sangat-sangat enjoy and i am really miss this moment
hope, next year dapat jadi fasilitator lagi dan hopefully geng-geng Lemon dapat jumpa lagi next year
tak sangka, budak-budak zaman sekarang ni semua dah ade facebook, tengok citer CSI pulak tu
tak maen lah boboboi ni....
hahaha
disebabkan agak busy minggu ni, tak sempat lagi nak add ahli geng Lemon
nanti ye adik-adik sekalian....

next entry, Night of Appreciation (dinner kolej), see ya!
XOxo

May 12, 2012

excite your senses with LG Cinema 3D

Hallo....

The Avengers. The movie that i really want to watch over and over again!
it will be more fun if i can watch it in 3D
but of course, it is impossible for me to watch it in cinema everyday, i am not that rich
hehehe
apart from that, watching 3D movie in cinema is pretty expensive for me...you pay 20 ringgit (example) for one movie and you can only watch it once
of course there will be a part/scene that you want to rewind and watch it again because sometime you could be distracted during watching movie in cinema like baby crying, people talking to his friend and the whole cinema can hear him... stress!
let be no worry everyone, because LG has a brand new LG 3D Smart TV!

with this LG 3D Smart TV, you can watch 3D movies just like in cinema
yeay!
it will be exciting if i can watch action movie with LG 3D Smart TV

other than movies, it will be a lot of fun if i can watch Taylor Swift live concert straight away from my tv and i will feel like i'm there, at the concert. so syok!



XOxo

May 6, 2012

photoshoot with annas eakey (entry bergambar)

Assalamualaikum
hi semua
pasti korang pun dah lupa yang anis photoshoot dengan Annas Easkey pada bulan december tahun lepas, klik SINI
atas masalah teknikal dan jadual Annas yang sentiasa busy, baru sekarang anis dapat cd
thanks for your hard work Annas =)
so here some of the photos




XOxo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...