Apr 27, 2012

The Avengers-best!


Assalamualaikum
hi everyone
this morning i had  MOCK interview for Workplace Communication subject
right after the interview, me and my friends went to Time Square
of course, we were going to watch The Avengers!!! (tepuk tangan sambil lompat katak)
lucky for us, we got the tickets and got the best seat at the back
before i proceed about this movie, i just wanna say that Mary Brown is not so bad
i got a voucher, i pay only 5 ringgit for 1 ketul peha ayam, fries and soft drinks. So CHEAP! and i tried Smily Potato, so yummy and it makes me craving for it right now.
okey let's talk about it later, back to The Avengers
Movie poster of The Avengers
i think all of you knew that Avengers is the team name for the superheroes
one of the characters in The Avengers is Captain America (Chris Evans)
Captain America
he is so adorable...(pengsan)

other than that, we got Iron Man (Robert Downey)
Robert Downey is so funny, i love when he acts as Sherlock Holmes and Iron Man as well
Captain America with Iron Man

the first time Captain America and Iron Man meet Thor

The Avengers, Nick Fury, director of the peacekeeping organization S.H.I.E.L.D., recruits Iron Man, the Hulk, Thor, and Captain America to form a team. The group must stop Thor's brother Loki from destroying Earth. How???
okey2, i wont spoil your mood, will not tell you more about it, because you need to watch this movie. You have to watch how they fight and how they make jokes. seriously, they are not that serious.
seriously, you won't feel bored.
serious ni
0_0
out of 5, i give 4.5 fot this movie


the trailer :




XOxo

Apr 21, 2012

F for Friday


*please note that this entry suppose to be published last night, but because of the wifi so slow even kura-kura laju than that
sorry for the inconvenience

Assalamualaikum
hi everyone
it's Friday again and today i should write my blog entry in english
as usual, i had my workplace communication class this morning
right after class, i went to post office at HKL (alone)
last two days, my mom called me and insist me to register as a voter for the Malaysia election since i already reached 21 years old and i think it is my responsibility as a Malaysian

along my way, i bought Hijabista magazine
this is what i am waiting for!
lots of fashion guide and tips for muslimah

oh ya, last night, Sham Kamikaze and also one of the ustazah pilihan's participant, ustazah Nur Aqidah, came to my college for a forum
supposedly Wardina Safiyyah would be one of the panel, unfortunately she couldn't make it
FYI, Sham Kamikaze play Ketika Cinta Bertasbih acoustic version with his guitar
OMG! he is so talented! (pengsan)
i respect him because he has the courage to be totally a better person
god bless you
^_^

oh ya, have you watch Battleship?
this movie quite interesting, alien vs man
i think i was screaming once because i was so excited, LOL
and that day i had bought a new wrapping paper for my window

my new wrapping paper

lots of love quotes
one of the quotes that i like

and this one too

got to go, currently watching korean drama : My Girlfriend is Gumiho
i am addicted to it, so i have to watch all the episodes and then i can study peacefully without thinking of it
i got Pharmacology minitest next week, wish me luck
XOxo

Apr 14, 2012

pepper lunch express


Assalamualaikum
hi semua
pernah tak makan dekat pepper lunch express?



for the first time anis try makan waktu pergi premiere screening The Lorax dekat Mid Valley
pepper lunch express available dekat food court Mid Valley yang tingkat atas sekali tuh
seriously i love it so much!
first time anis try makan Chicken Pepper Rice
sangat sedap, nasi dia bukan sekadar nasi...rase macam nasi tu dimasak dengan marjerin
yummy!
dan lauk which is the ayam dimasak on the spot kat atas hot plate tuh, ala-ala sizzling
while my Mr. Ehem pulak makan Salmon Pepper Rice, pown sedap jugak

this is how it looks
gambar dicilok dari page Pepper Luch

why no picture by myself???
stomach speaks louder than camera

second time anis makan dekat food court KLCC, tingkat atas sekali (can't remember which level)
this time, i try beef pepper rice
 pown gambar dari page PepperLunch Malaysia
this so yummy too!
should try this everyone
for pricing, it is around RM7 and above
for me, it is affordable lah kan...snack plate KFC lagi mahal kot
 again, i recommend you to try this out
rasenye dekat Sunway Pyramid also got one Pepper Lunch franchise and i think there is student price, got discount/special deal when you show your student ID

warning: jangan nak gelojoh sangat makan tu sebab panas, tiup fuh fuh dulu sebelum makan, takut nanti terbakar lidah baru la nak meraung
XOxo

Apr 10, 2012

new I/C and tutti frutti


Assalamualaikum
hi semua
hari ni adalah hari yang memenatkan
bukan kerana kelas tapi penat berjalan sekitar Wangsa Maju
 disebabkan salah seorang kawan anis tercicir purse dia dekat kl sentral, maka kenalah buat i/c baru
alang-alang, anis decide untuk renew i/c lapok anis ni
gile jauh berjalan dari station LRT Wangsa Maju ke Jabatan Pendaftaran Negara Wangsa Maju, dah lah panas membahang

by the way, ade dengar cerita tak yang orang cakap nama sebenar Aaron Aziz adalah Mat Haron Mustapha Mat Aziz???
tak betul tu!
ni bukti yang sememangnye nama Aaron Aziz adalah Aaron, bukan Haron

dan sape pernah dengar nama sebanar anis adalah Che Anis Wan Cantik???
please please please
jangan percaya sebab sememangnye nama anis adalah Nur Anis Athia bt Mohd Rozi
nah bukti
okeh, gambar macam nenek, sila gelak sampai muntah!
LOL
harap-harap i/c baru nanti muka ala-ala Fazura pun jadi lah
oh ye, korang tau tak sekarang ni i/c kita macam-macam ada
sekarang ni, i/c dah boleh jadi kad touch n go, boleh jadi lesen memandu, dan kita juga boleh dapat discount di kedai-kedai terpilih, click here for more info

lepas selesai buat i/c, patah balik ke station LRT Wangsa Maju then ke station Sri Rampai sebab nak pergi Bank Islam sebelah Wangsa Walk
naseb baek pekerja bank dekat cawangan ni baek dan mesra, walaupun office hour dah nak habes tapi still die tolong kawan anis untuk dapatkan kad bank yang baru
thank you so much
lepas tu, masa untuk Tutti Frutti
mengikut pengalaman mak anis, dia telah mengisi bekas ice-cream sepenuh-penuh nye sehingga harga mencecah empatpulohhinggitlimapulohsen gila mahal cekik darah
mak anis waktu tu tak tahu yang harga ice-cream dikira mengikut berat ice-cream yang kita ambil
untuk mengelakkan diri daripada jadi noob dan membazir, kitorang ambik ciput jek, sekadar nak merasa
for the first time anis makan dekat tutti frutti actually
flavor yang kitorang pilih : cookie n cream, peach and blueberry
semua mcm wow, sejuk anak tekak, rasa macam makan buah segar dari pasar siti khadijah

sampai sudu pun rasa macam nak geget-geget

masa untuk tido sambil beraroma terapi dengan lilin wangi dibeli dari IKEA bersama fragrant oil Teddy Scents from Lovely Lace
dah macam bau Lovely Lace dah bilik ni
night
XOxo

Apr 9, 2012

OMG, masuk intrend!


Assalamualaikum
pepagi buta bukak blog, nak update senarai peserta yang join GuGurl GiveAway, sambil-sambil bace cbox, ade salah seorang blogger bagi tahu yang blog anis masuk majalah intrend!
wink wink
4 kali iqawangi bagi tahu, terima kasih banyak-banyak
lepas dah tahu, terus excited nak beli intrend keluaran april


spot my blog cepat!
hint : atas kanan

nah hambek, sebijik gambar blog anis sahaje

apa-apa pon terima kasih banyak-banyak kepada pihak intrend kerana sudi pilih blog hingusan ni
arigato
^_^

kalau korang perasan lah kan, background blog anis dah bertukar, patut ke kekalkan background warna-warni bak pelangi tuh?
XOxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...