Mar 18, 2012

The Vow


Assalamualaikum
hallo

have you heard about THE VOW?

eventhough i am not invited to Nuffnang Premiere Screening The Vow (cry a river), but it's okey (pretending), i still wanna watch this movie!
The Vow tells you how a man/husband try to get back his lover/wife, because the wife has lost her memory
it's hurt when someone you damn love forget everything about you
what's next?
let's watch it!


22 March in cinema

let's watch the trailer

http://www.youtube.com/watch?v=7JoXHO3ceUY



XOxo

Mar 11, 2012

Kenangan pahit zaman dulu-dulu


Assalamualaikum
hi semua
setelah membaca entry dari IlaSyamila, tiba-tiba teringat zaman kanak-kanak dulu kala
kewangan keluarga waktu itu tidak berapa nak stabil, al-maklum lah parents anis berkahwin pada usia muda
waktu tu (1989) ummi anis berumur 19 tahun manakala abah berumur 21 tahun
dan lahirlah anis pada tahun 1991
anak sulung tau
waktu anis berumur 4 tahun (kalau tak silap), abah anis bawak anis ke The Store, salah satu supermarket famous zaman dulu-dulu
ini lah pertama kali anis beli mainan dan mainan pertama anis adalah lego

gambar hiasan semata-mata
Dah seronok-seronok dapat lego, anis dan abah anis bersusah payah bawak balik kotak lego besar gedabak dengan menaiki motor kapcai
tak diduga, disebabkan kekurangan lampu jalan, abah anis terlanggar biri-biri dan anis jatuh tergolek atas jalan tar
nasib baik dulu-dulu tak banyak kereta lalu-lalang dan alhamdulillah, tak parah mana pon
hanya luka sikit di bahagian lutut tetapi sampai sekarang ade kesan luka tu
sebab tu lah anis boleh ingat tragedi tak semena-mena ni
hehehe
dah jatuh tergolek, anis tetap kutip balik lego anis walaupun kotak lego pecah berderai
mainan pertama katakan
dah la mahal, sape tak sayang kan

terasa jealous dengan adik-adik anis zaman sekarang ni
kalau dulu, nak beli mainan punya lah susah tahap cipan
tapi sekarang ni, cakap je nak apa, semua dapat selagi mampu
boleh dikatakan 70% kanak-kanak zaman sekarang ni ada handphone, handphone pula bukan calang-calang handphone standard baling anjing sampai pitam, smartphone beb!
wahai adik-adik, bersyukur lah dengan apa yang kita ada sekarang ni
sayangi ibu bapa anda

p/s : terasa homesick, rindu baby aqil so much!
cepat lah cuti
;(

XOxo

Mar 5, 2012

Nuffnang Premiere Screening The Lorax


Assalamualaikum
hi semua
hari jumaat malam yang lepas bersamaan 2 mac 2012, anis and mr ehem ke mid valley untuk Nuffnang premiere screening The Lorax

the ticket and Nuffnang button

sangat excited
sebab Taylor Swift jadi suara latar untuk watak Audrey

this is Audrey

bagi anis, jalan cerita ni senang untuk difahami, tak berat dan tak complicated
the message from this movie is, we have to take care of the earth
yang semula jadi lebih baek dari tiruan
dalam cerite ni, bandar mereka semuanya tiruan, all of them are plastics!
nak dijadikan cerite, si Audrey ni teringin nak tanam pokok sebenar dekat halaman rumahnya
Ted (suara latar Zac Efron) pula crush dekat Audrey ni
so, ted sanggup travel out of the city to find the real tree
what's next?
go and find out guys!
hehehe
bagi anis, movie ni agak kebudak-budakan sikitlah
but it's ok with me, childish never die
LOL

Jom tengok trailer


watch it in cinema 8 march 2012
XOxo

Mar 4, 2012

Mari menternak lemak di The Manhattan Fish Market


Assalamualaikum
hi semua
pernah dengar The Manhattan Fish Market???
bukan pasar ikan yang mak-mak pegi tu ler....
yang ini ha :



anis sure korang tau akan kewujudan restoran ni
kalau tak tau, meh nak cerite sikit
ececeh, macam jalan-jalan cari makan lah pulak!
dekat restoran ni, terkenal dengan macam-macam menu yang berasaskan makanan laut
sape suke makan seafood tu memang sangat digalakkan untuk mencuba
yes, i'm a seafood lover, unfortunately i'm allergic to it....but, who cares!
hahaha

Manhattan Fish 'n Chips-should try this!

baru-baru ni, anis dan kawan-kawan ke The Manhattan Fish Market, Pavilion KL
saje nak menghabiskan sisa-sisa duit JPA...LOL
bile JPA nak masuk nih!!!


me and hany

sengaja tak breakfast pagi tu, sebab nak reserve space dalam perut nih
lapar gile waktu ni

at last, makanan sampai
menahan kegelojohan demi gambar sekeping ni

SMALL FLAME
bukti makan dekat manhattan lah katakan
makanan dalam gambar kat atas ni name die Small Flame
dalam Small Flame ni ade Garlic Herb Rice, fries/chips, carrot, broccoli, udang dan grilled fish fillet
walaupun name die 'small' tapi dah cukup banyak untuk anis
kenyang kowt, siap ade lebih lagi
tak larat anis nak habiskan
harga Small Flame ni RM 29.90
bagi anis, mahal tapi berbaloi
kenapa? sebab sepinggan tu pown banyak dan mengenyangkan, plus sedap
untuk fish n chip pulak harganye lebih murah which is RM 10.90 kalau korang pilih ikan Dory
untuk air pula, tak perlu nak memilih sangat la...

it is better to spend more on food rather than drink
ape tunggu lagi, jom makan dekat The Manhattan Fish Market!
kat mane nak cari restoran ni?
The Manhattan Fish Market available at Pavilion, Ampang Park, KLCC, Sunway Pyramid, Mid Valley, SOGO, Alamanda dan lain-lain

XOxo
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...