Dec 30, 2012

Makan-makan di IKEA

Assalamualaikum
Hi semua

Pada satu ketika dulu, waktu IKEA baru lagi bukak, ramai yang dok heboh meatball kat IKEA ni sedap
Tapi!
Baru hari ni anis dapat merasa kesedapan meatball IKEA


Bagi anis meatball ni okey la, sedap jugak...
Nak kate sedap gila tu macam tak je >_<
Tak tau la kalau korang kan... Huu
Yang menambahkan kesedapan meatball ni maybe kuah tu kowt....
Sedap ke tak sedap ke, habis jugak sepinggan tu anis makan... LOL!
Harga untuk 10 ketul (ke biji?) meatball ni RM10 bersama dengan fries

Selain meatball, anis try fish and chip, harga 12 hinggit bersama dengan fries
Anis suka fish and chip ni
Rasa die macam fillet-o-fish mcd


Disebabkan hari ni anis tak makan lunch, maka nafsu makan tu membuak-buak!
Kalau boleh semua makanan yang ade kat situ anis nak cuba

Next, anis makan chicken wing


Chicken wing ni pun sedap
Lagi sedap kalau makan time panas2
Tapi kalau time korang dapat tu macam dah sejuk, don't worry sebab ada disediakan microwave untuk korang panaskan makanan korang
Terasa macam makan kat rumah ^_^
Harga 2 ketul chicken wings ni RM4

Next, chocolate almond cake


Cake ni sedap!
Suka gila chocolate cake, bila ade almond tu die macam lagi urmph!

And last but not least, salmon (yang ni bukan makanan anis)


Walaupun bukan makanan anis, tetap nak merasa sikit kan
Bagi anis, salmon ni okey lah...
Not bad

Hari ni outfit yang anis pakai agak serabut sikit
Colour macam tak match langsung tapi peduli ape, hentam saja lah :p



Tudung : Paisley Paradise
Long sleeve tshirt : Dorothy Perkins
Kimono cardigan : Time Square
Skirt : Dalzbuttoncraft
Beg : Bonita

XOxo

Dec 28, 2012

Second call for casting

Assalamualaikum
Hi semua

Korang dah join giveaway anis? Kalau blom, terjah entry INI cepat2!
22 pemenang akan dipilih!

Seronok betol weekend lepas balik rumah, sebab boleh chill out dengan family pastu adik aqiel pulak bertambah nakal
Aaaaa miss my little bro ;)

Anyway, entry ni bukan nak cerita pasal cuti2 kat rumah hari tu tapi nak habaq kat hampa yang anis dipanggil untuk buat casting kali kedua di red house talent
Red house talent ni jugak lah yang buat casting semasa casting Hijabista hari tu

Cerita nye macam ni, semalam anis dapat call from Sharon untuk datang ke office red house talent
At first memang anis tak tau kena buat casting lagi sekali tapi malam semalam gigih stay up untuk prepare sikit2 for casting
Kowt2 la kan tiba2 kena jadi pengacara ke... Haaaa

Maka hari ni buat pertama kali jejak red house talent punya office
First word, NICE!
Location office ni memang best lah sebab area perumahan
Dari luar dah rasa macam best, bila masuk je office terus macam, WOW!
Office yang sangat best sebab tak rasa macam duduk kat office, it is like a home :)

Sesampai je kena isi borang dulu pastu terus masuk meeting room untuk di-interview
And guess who is interviewing me?

Tadaa!


Kenal tak sape ni?
Kalau dulu2, time muda2 tak baligh lagi, memang selalu lah tengok 3R
Memang best la!
Ingat lagi tak pengacara sweet ni, sis Tini :)

Terkezut tau iolls bila masuk meeting room tiba2 yang tengah tunggu tu sis Tini
Excited dan cuak semua ade lah
Tapi sis Tini ni sempoi2 je, interview macam sembang2 dengan buddies
So kurang sikit lah rasa nervous tu.. Haha :p

Ohye, other than interviewing, anis kena jadi pengacara tipu2 pastu kena berlakon
Aaaa memang anis rase anis takde bakat nak berlakon =_='
Tadi, anis kena berlakon konon2 anis tengah balas comment seorang blogger yang demanding nak sangat2 flower crinkle shawl yang anis buat giveaway tu
Memang anis tak tau nak buat expression macam mane tapi buat2 macam benda tu real je lah..
So, act macam natural...
Memang anis tak tau langsung lah teknik2 nak berlakon ni... Hahaha :D

Before leaving, harus lah ambik2 gambar together2
Gambar kat atas, anis dengan sis Tini tu snap time dah nak balik
Ini pulak Sharon yang anis cakap sebelum ni


Hari ni anis pakai peplum blouse, bought at Wangsa Walk dan shawl tu beli dekat Tropicana City Mall

Ini pulak gambar sis Tini post dekat instagram
Time ni tengah berlakon balas2 comment >_<


Sumpah, nervous gile time nak buat hosting dengan berlakon... Hew2
Ape2 pun, anis rasa best sangat sebab diberi peluang untuk buat casting, experience yang sangat2 meaningful :)


XOxo

Dec 16, 2012

Instax mini 8 pink

Assalamualaikum
Hi semua

Sejak dua tahun lepas lagi sebenarnye anis duk teringin nak beli instax camera ni
Sape tak teruja, bila snap gambar and then gambar terus print out dari camera, ohsem!
Macam yang dalam cerita Istanbul Aku Datang tu, yang kawan Beto ambik gambar Beto ngan Lisa tu... haa
Tapi bile nak beli tu, fikir dua tiga kali jugak lah... 
Takut beli mahal-mahal tapi tak tahan lame sebab anis tengok camera ni macam camera mainan, takut nanti pakai dua tiga kali pastu rosak, tak ke rugi kan... haa...
Tapi bila tengok ramai orang pakai camera instax ni, terus rasa excited nak beli and yakin yang camera ni berkualiti
Bila google and browsing pasal camera ni, rupanye camera ni ada waranty
Bertambah yakin dan excited nak beli uolls!!!

Kebetulan pulak sekarang ni Fujifilm baru sahaja release new instax camera which is instax mini 8, upgrade sikit daripada instax mini 7s
Dan benda yang paling membuat anis teruja, kali ni instax camera ade fully pink colour

Sila jelly dengan my new pink instax mini 8! tehee >_<



Bila di ON


omey tak? omey tak? Omey macam tuan die kan?
hehehe

Camera ni anis beli dekat Wangsa Walk tapi anis rasa mostly kedai camera akan ada jual camera ni
Kalau nak senang, beli online pown boleh
Tapi lagi best beli kat kedai sebab boleh tilik2 dulu sebelum beli, boleh compare dengan camera lain dan paling best boleh tawar-menawar! haa...

Anis ni takde lah reti sangat nak tawar-menawar ni, tapi boleh la dapat murah sikit...
Camera ni anis beli dengan harga RM280
Satu set ni ada camera, 2 battery AA, strap, guide book dan waranty 1 tahun
Film pulak anis beli yang twin pack, ade 20 keping semua dengan harga RM55
Biasa film kalau beli online boleh dapat murah

Antara online shop yang jual camera instax dan juga film instax :
Analogue Kaki
The Click Shop
Royal Instax Pro
Fujifilm Instanx Camera
Saffawati's Blog

Ade banyak lagi online shop tapi setakat ni ade 5 ni lah yang anis jumpa...
Kalau korang rajin korang google lah lagi ye (kurang asam punye anis) :p

Gambar pertama yang diambil menggunakan camera Instax Mini 8 PINK (Nak jugak bold and capital letter word pink tu...hahaha)



*tudung beli kat online shop Sincerelybyus Shawls

Kalau nak compare quality gambar camera instax dengan camera DSLR memang jauh lagi cun gambar DSLR la
Tapi tak semestinya instant camera ni tak boleh menghasilkan gambar yang cantik
Kena rajin explore dan search tips untuk dapatkan best shot bila snap gambar pakai instant camera ni

Selain warna pink, Instax Mini 8 juga available in colour white, blue, yellow and black



My precious cameras


Nikon 1J1 untuk ambik gambar banyak2 dan Instax Mini 8 untuk detik2 terindah... ececeh!


XOxo

Dec 7, 2012

Electric blue + light purple day

Assalamualaikum
Hi semua

Hari rabu yang lepas anis ke MidValley
Ingatkan weekdays tak ramai orang, tapi... Parking semua FULL!
Dekat sejam jugak cari parking
Tak tau kenape ramai sangat orang pegi Mid...
Year End Sale maybe?
Huuu....

Anis ke MidValley semata-mata nak beli bracelet dekat booth AllKinds of Everything, berdekatan dengan FOREVER 21
Ingat lagi tak anis ade post pasal bracelet sebelum ni?

My bracelet (dan jam swatch yang baru ditukar tali nye) :p


Booth AllKinds of Everything @ MidValley


Banyak bracelet cantik2 dekat sini
And the owner Akoe is so friendly :)

I bought this bracelet for my sister for her birthday next week


And also this cute birthday card, bought at Memory Lane








Sweet tak? Teheee ^_^

On that day, I wore new square hijab by Paisley Paradise and also new blouse bought at Time Square for only RM19!

XOxo

Dec 6, 2012

Wreck-it-Ralph movie review

Assalamualaikum
Hi semua

Walaupun umur dah nak cecah 22 tahun tapi cerita cartoon tetap tak boleh tinggal
Nak2 kalau kat rumah memang tengok cartoon je sepanjang hari
Bila balik kolej, kawan2 dok cerita drama itu ini, anis pulak "crick crick crick" sebab tak tau... Takde sape nak borak pasal cerita cartoon ke...??? Hahaha :p

Paling latest kat rumah diorang suka tengok Gumball
Anis siap download game Gumball kat phone lagi... Haaa.. Semangat :p

Pastu bila time si kecik adik aqiel tengok tv pulak, asyik duk ulang cerita Boboiboy dan Pororo
Ulang part lagu je sebab adik aqiel ni pantang kalau dengar lagu rancak2 sikit mula lah die dancing!
Hahaha

Disebabkan kesukaan terhadap cerita cartoon yang membuak-buak, weekend lepas anis tengok cerita Wreck-It-Ralph


Dalam cerita ni, Ralph ni kira tugas die sebagai pemusnah
Die hancurkan bangunan pastu Fix-It Felix akan betulkan balik bangunan yang hancur tu

Mereka ni semua karakter dalam game dekat arcade
Begini lah ghupe game tu


Tapi Ralph ni tak suka jadi watak jahat sebab dia kena tidur kat tempat sampah pastu tak dihargai
Sebab semua orang suka Fix-It Felix

Pada malam anniversary ke-30 game depa ni, Ralph telah dicabar untuk dapat pingat macam yang Felix dapat untuk diterima dan dihargai oleh orang2 dalam game tu...

Then, Ralph terserempak dengan seorang askar dari game Hero's Duty
Ralph menyamar sebagai askar untuk game Hero's Duty dan masuk ke dalam game tu untuk dapatkan pingat

Ralph berjaya dapatkan gold medal tapi satu accident berlaku dan Ralph ternaik kapal dan terbawa sekali telur Cybug
Cybug ni serangga dalam game Hero's Duty yang perlu dihapuskan
Hero's Duty ni macam game tembak2

Lepas tu kapal tersebut termasuk dalam game Sugar Rush
Sugar Rush sangat comel kowt
Semua made of candy
Yumeh!

Dalam game Sugar Rush pulak Ralph terjumpa dengan Vanellope
Vanellope ternampak gold medal Ralph dan terus ambik
Vanellope perlukan medal tu untuk sertai lumba kereta kat dalam game Sugar Rush ni

Fuh, panjang lagi nak cerita ni
Banyak betul konflik
Huhuhu

Nak dipendekkan cerita, Ralph ngan Vanellope menjadi kawan baik dan Ralph bantu Vanellope untuk menang dalam race tu

Hasil kereta yang dibina oleh Ralph and Vanellope

Made of candy

Comel kan!
Suka betol game comel2 ni... Tehee :D

Konklusinya, cerita ni sangat2 best untuk orang yang suka tengok cerita cartoon macam anis ni
Seriously!
Paling suka game Sugar Rush sebab comel gila!

Pada hari tu, anis pakai peplum blouse and palazzo
Sekarang kan tengah in peplum blouse ni :)

XOxo

Nov 24, 2012

The Twilight Saga movie marathon

Assalamualaikum
Hi semua
Semalam, jumaat malam, anis dapat invite ke movie marathon cerita Twilight!!!
One of my favorite love story
Special thanks to ecentral for the invite :)

Muka excited ^_^


Semalam anis pakai penny chiffon dress by The Pop Look dan juga shawl by Paisley Paradise
I love this dress :)


Ohye, sebelum screening semalam, anis makan dekat Pappa Rich
Roti cicah kari ayam sedap gila
Roti dia lembut sangat2 dan kari ayam die marvelous habis
Sekarang dah mengidam.. Ops!
Pastu minum white coffee dengan harapan tak tido masa movie marathon

Screening start about 9pm
This time ade macam lucky draw and giveaway by Cathay Cineplexes and red.fm every time in between the movies
Ade macam2 twilight merchandise such as pillow, tshirt, cap, tumbler, fridge magnet, poster and many more
Tapi nasib tak baik, anis tak menang ape2.. But still enjoy the movie marathon
Best sebab dapat tengok cerita twilight dari first movie sampai yang terakhir, Breaking Dawn Part 2

Breaking Dawn Part 2 best and worth to watch especially for those who follow twilight movie from the first movie or for those who read the novel
Anis suka tengok reneesme, anak Bella and Edward, sebab that kid comel gila and cantik
But part yang tak logik bila reneesme still baby and die senyum nampak gigi semua dah tumbuh
I think the director should make references with the dentist first... LOL
Mentang2 lah kan.... Muehehe


Dalam movie kali ni part paling klimaks sekali bila Volturi nak serang keluarga Cullen because of misunderstanding

The Volturi


Volturi ni macam kerabat diraja bagi vampire
Mereka ingat Reneesme ni jadi vampire sebab kena gigit, dan adalah satu kesalahan tetapi reneesme jadi vampire bukan sebab kena gigit tapi dilahirkan sebagai half human half vampire
Gitu lah kisah nye...

Untuk membuktikan Reneesme tak bersalah, keluarga Cullen panggil semua rakan2 vampire mereka untuk jadi saksi yang reneesme tak bersalah
And of course the warewolf turut bantu keluarga Cullen untuk mempertahankan reneesme


So ape jadi lepas tu?
Jeng jeng jeng... Nak tau tengok la sendiri dekat cinema berdekatan :p

Part paling sweet, Jacob and Reneesme


Dan pasangan vampire paling anis suka, Alice and Jasper


And of course Edward vampire paling handsome setakat ni... :D

Walaupun nasib tak baik time lucky draw and giveaway, still dapat goodie bag from Cathay Cineplexes and red.fm


I will miss twilight so much ;)
XOxo

Nov 21, 2012

Unwordless Wednesday

Assalamualaikum
Hi semua
Lama tak update blog kan2...
Padahal baru tadi post entry untuk wordless wednesday (gambar adik aqiel yang camwhore)
Semalam anis ke Time Square untuk tengok movie Istanbul Aku Datang
Cerita ni best! Kelakar and sweet :)
Plus, cerita ni buat kat istanbul, environment kat istanbul nampak cantik sangat... Teringin pulak nak shoot gambar kahwin kat istanbul macam dalam cerita tu... *angan2
Sape yang belum tengok lagi, sila2 ke cinema berdekatan :)

Disebabkan minggu lepas anis cuti midsem, bahang kemalasan tu terasa lagi
Ingatkan hari isnin je monday blues, ni dah sampai rabu pun dok blues lagi...
Hadoi!
Alang2 bangun lambat tak pegi class, moh la kita selesaikan apa yang dah tertangguh....
Nak basuh baju, kemas bilik, buat revision dan blogwalking blog2 follower anis
Ingatkan balik cuti haritu boleh la nak buat segmen minggu blogwalking ke blog follower tapi broadband pulak kena potong... Teheee...

Bila dah terbangun lambat, aura malas tu lagi lah membuak-buak, jadi anis mencari semangat nak mulakan hari baru ni dengan ambik gambar budak bushuk ni, edit2, dah! siap satu profile picture baru.... :p

#PrayforGaza

Sekarang ni kalau tengah duk suka2, tapi bila teringat tentang mereka di Gaza, terus rasa sebak...
Kenapa lah di zaman modenisasi macam ni pun nak perang2....
;(

Ohye, semalam anis pakai square hijab by Paisley Paradise
Cepat terjah page mereka sebab tudung2 yang mereka jual cantik2 dan murah :)


Ni pulak budak bushuk pakai shawl from Paisley Paradise

XOxo

Nov 11, 2012

Fatin Liyana bagi voucher dekat saya :)

Assalamualaikum
Hi semua
Niat di hati nak update blog semalam tapi semalam anis agak penat sebab baru sampai kelantan
Penat duduk dalam train yang tiba-tiba rosak dan blackout, serious rasa seram time blackout tu
Rasa macam Voldemort datang cari Harry Potter... Ngeh2 :p

Hari Jumaat yang lepas, sambil-sambil menunggu orang, anis bukak Nuffnangx sebab nak tengok update kat blog Fatin Liyana
Tiba-tiba ternampak nama anis terpampang kat entry FL
Memang anis tak sangka anis menang voucher crocs dari Fatin Liyana
Serious anis bersyukur dan berterima kasih dekat akak Aten sebab pilih anis :)
Alhamdulillah...

*kenapa lah time aku excited mesti ambik gambar kepala kalau boleh nak senget 90 degree =_=

Hari jumaat tu jugak cepat-cepat anis cuba contact kak Aten untuk jumpa sekejap dan ambil voucher yang anis menang tu
Terpaksa rushing sebab due date voucher 18 november ni!
Dan minggu ni anis kat kelantan
So, hari ahad ni harap-harap sempat singgah kedai crocs sekejap

Sebenarnya, anis tak yakin anis boleh menang sebab ramai gila yang join dan probability untuk menang tu sangat lah tipis
Jadi, disebabkan Time Square dekat dengan kampus anis dan anis nak sangat-sangat kasut crocs sebab sebelum ni beli yang ciplak je..
Eheh -.-
Pada hari store opening which is on 8 november, last thursday, anis dengan gigih bangun pagi dan cepat-cepat pegi Time Square
Kalau boleh nak berlari supaya cepat sampai dan berharap agar dapat jadi 120 visitor terawal
Sampai2 je tengok sunyi nye Time Square...
Takde orang beratur pun
Crick crick crick

Anis sampai pukul 9 pagi dan kedai bukak pukul 10 pagi
Kena pulak dekat area kedai Crocs ada cafe Toast Box
Pekena French Toast dengan Milo panas dulu ler
Sedap french toast kat Toast Box ni
Kedai dia pun cantik, ala2 cafe dekat obersea gitu..

Dalam 15 minit before kedai Crocs bukak baru lah ada orang beratur dan anis orang ke 9 :)
Alhamdulillah dapat voucher Crocs worth RM248
Sape tak suka ye dak?

Time anis nak bayar, ada orang tercicir voucher dia
Kalau la anis ni busuk hati, dah lama anis ambik je tapi rasa macam tak baik kan, so anis bagi dekat casher crocs tu...
In return, anis menang lagi voucher crocs dari Fatin Liyana :)
Allah bagi ujian sikit je, tapi kalau kita sabar terus dapat ganjaran yang lebih besar
Kuasa Allah :)
Alhamdulillah...

Dua pasang dibeli hari khamis yang lepas
Rasa macam nak tambah lagi koleksi crocs memandangkan ada lagi voucher worth RM248
Bila lagi nak merasa pakai kasut crocs ni kan
Hehehe
XOxo

Nov 3, 2012

Malaysia Social Media Week (MSMW) 2013 Soft Launch

Assalamualaikum
Hi semua
Semalam, 2 november 2012, anis dijemput untuk menghadiri Soft Launch untuk Malaysia Social Media Week 2013 di Berjaya Time Square, Kuala Lumpur


Anis sampai agak awal dan waktu tu anis sorang-sorang
Terasa lonely gila walaupun dikelilingi dengan orang ramai
Huhuhu
Tiba2 kena interview pulak, ambek kau tergagap-gagap nak jawab :p

Tak lama lepas tu, tiba-tiba anis perasan ada dua orang muka macam familiar gila...
Eh, cop!
Mereka dua tu kembar, Ida dan Iena Mansor lah!!!
Akhirnya dapat juga jumpa mereka berdua
^_^


Mereka berdua ni cantik dan sweet je :)
Sepanjang event ni anis borak2 ngan Ida sebab anis duk sebelah Ida, Iena pulak sakit tekak..
Kesian kat Iena.. Yelah, cuaca sekarang kan, kejap panas kejap hujan

Okey, back to the story!
Event ni bermula pada jam 4 petang
At first ada persembahan oleh bands yang dijemput
Paling best band yang ni

I forgot their band's name
So sorry =_='

Event start dalam pukul 6 petang actually
Perut dah nyanyi lagu muara hati dah ni, dah tak tahan lapar dah ni
Nasib baik organizer ada buat booth cotton candy and popcorn free :)
So ape lagi, cepat2 pegi ambik ^_^
Pelahap betul anis athia ni
Hahaha

Budak kecik muka excite dapat gula-gula kapas :)
Lama gila tak makan bendalah ni
Time kecik2 suka gila makan sebab manis kan
Pastu rasa macam makan awan pink jek...
Feeling2 princess gitu... :p
Padahal sebab benda ni lah boleh rosakkan gigi! (tu dia bakal dr gigi kita ni)
Kepada ibu bapa, jangan galakkan anak2 anda makan cotton candy ni
Nanti jadi macam saya, dapat caries a.k.a gigi berlobang
Nak makan boleh, tapi wajib berus gigi lepas tu!

Garang tak? Garang tak? Ke tak? Heh!

Okey, kembali cerita pasal event!
Anis ni asyik kelaut je entry kau ni kan... Hehehe.. Sowy...

Event ini dimulakan dengan gimik
Gimik ape? Depa buat flash mob!
Paling last depa buat gangnam style
Op op op Oppa Gangnam Style!


Lepastu, ketibaan tetamu jemputan
Then ada speech from the president dan juga oleh perasmi YB Khairy Jamaluddin and next is the launcing :)


Altimet pun ada!

Untuk MSMW next year ada banyak activity best seperti World Bloggers and Social Media Awards, World Bloggers and Social Media Summit, Gadget Expo, Battle of Bands, Street Dance dan juga Social Media Hunt

MSMW 2013 akan bermula pada 26 February- 3 March 2013

MSMW 2013 organised by Social Media Chambers Malaysia and co-organised by My Events International
MSMW 2013 is endorsed by Kementerian Penerangan Komunikasi & Kebudayaan

Untuk dapatkan latest update, korang boleh la LIKE facebook page : Malaysia Social Media Week (MSMW)
Or
Follow their twitter : @msmw_2013

Sebelum berpisah, we all snap2 picture dullu lah

Ini pula fyna, penulis blog Fyna Here!
Blogger famous ni :)

Fuh.. Panjang jugak entry kali ni...
Harap korang semua enjoy:)
Hari ni anis akan berada kat UIA Gombak untuk event KAEDLIVE
Kalau korang datang, mention anis kat twitter oryte, see ya ^_^
Tak sabar nak naik hot air balloon
XOxo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...