Nov 6, 2011

Beraya di perantauan itu perkara biasa


Assalamualaikum
Hi semua
Di pagi raya yang mulia ni, anis nak mintak maaf dekat semua rakan2 blogger sekalian
Maaf andai terkasar bahasa, tersilap bicara

Walaupun anis dah biasa sambut raya haji kat tempat orang, tapi still rase sedih yang amat...yelah, raya haji tahun ni raya haji first sambut dengan adik baru, wan aqil raziq rayyan...
Rindu kat baby aqil, umi anis ckap dia dah gemuk, baju pun dah ketat sendat
Warghh!!! Paling penting, rindu nak tengok korban lembu! Mooo....
Pastu makan gulai daging korban ramai2...
Pergh, meleleh air liuq

Hrmm...tok sah nak hiperbola sangat lah, terpaksa terima hakikat sambut raya haji dekat kolej, makan sardin korban dengan telur dadar special buatan anis athia
Nak buat macam mane, cafe tutup...masak sardin ajo ler....
Kalau nak masak ayam bagai tak de peti ais
(motif nak bagitau yang anis ni bukan nye pandai masak sardine aje, boleh masak kari ayam, tomyam, ayam masak merah, ayam kicap, ayam paprik, chicken chop dan maggy goreng plus tipu ajo!)
Sekarang ni memang fail bab2 masak
Stakat nak goreng2 tu boleh la...
Hehehe...
Lepas dah habis blaja dental, nak masuk master chef lah!
Berangan -_-'
Huhuhu
Okeylah, melalut lah plak...
Selamat hari raya aidiladha
Kalau ade lebih masak daging korban, meh la datang UKM bagi dekat anis...
Tak baek membazir tau
Bye
Salam

3 comments:

  1. biasalh...hidup di perantauan serba kekurgn.......serba serbi tak sempurna..heehee.......tak sedih ke dengar tkbir raya?

    ReplyDelete
  2. J. Hass : next week anis ade exam lagipun cuti sampai isnin je...jumaat minggu depan baru balik rumah sebab cuti midsem...sabar jelah...

    Ajman : mestilah...sedih, sebak, sayu semua ade...tapi dulu pown beraya kat tempat orang, dah 'immune' la konon2 nye...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...