Nov 8, 2011

What would Puss in Boots do?


Assalamualaikum
Hi semua
Have you heard about Puss in Boots?
By the way, do you know Puss?
Puss is one of the character in Shrek and Kung Fu Panda, the cat!
Anis sure korang mesti tau punye lah, korang kan masih jiwa kanak-kanak, tipulah tak tengok Shrek tak pun Kung Fu Panda kan....

Pernah terbayang tak kalau korang adalah Puss tak pown Kitty Softpaws?
Hrmm...kalau lah anis yang jadi Puss or Kitty of course aman damai dunia ni (bajet!)
The things that I will do to save the world are (ceh, macam nak berkempen pulak) :
First skali anis akan make sure fighting skill anis the best of the best so that no one can defeat me!
Haiyak!
Secondly, as a cat, I have a lot of advantages
Anis akan gunakan tektik penyamaran terbaik which is anis akan menyamar sebagai kucing peliharaan yang sangat comel sehingga penjahat pown cair tengok muka comel anis..muahaha! Gotcha!
Then, anis akan simpan senjata rahsia disebalik bulu-bulu lebat anis, so that no one will notice about it
You better watch out!
As you all know, cat has good climbing skill
Yeah, this will totally help me to chase the bad guy or to run away from the enemy
Climbing up tall building? No problemo!
Last but not least, as a cat, anis telah diberi anugerah menghidu paling hebat!
Dari jauh dah dapat bau musuh dan juga salmon
What???
Hehehe
You hide, I seek!

Anymore idea?
Oh, tak boleh la bagitau semua, nanti penjahat tau, Bocor rahsia
Hehehe
Argh!!! I miss my cats a lot!
Tak sabar nak balik rumah
Oh ya, baru-baru ni one of my cat dilanggar lari
So sad...
Sekarang kat rumah dah tak ada kucing betina, semua bujang senang je...
Hrmm...nampaknye dah tak de waris la kucing-kucing kat rumah anis tu...
Oh Puss and Kitty, please be my cat's next generation
<'_'>
Till then, muahx!
Salam

Nov 6, 2011

Beraya di perantauan itu perkara biasa


Assalamualaikum
Hi semua
Di pagi raya yang mulia ni, anis nak mintak maaf dekat semua rakan2 blogger sekalian
Maaf andai terkasar bahasa, tersilap bicara

Walaupun anis dah biasa sambut raya haji kat tempat orang, tapi still rase sedih yang amat...yelah, raya haji tahun ni raya haji first sambut dengan adik baru, wan aqil raziq rayyan...
Rindu kat baby aqil, umi anis ckap dia dah gemuk, baju pun dah ketat sendat
Warghh!!! Paling penting, rindu nak tengok korban lembu! Mooo....
Pastu makan gulai daging korban ramai2...
Pergh, meleleh air liuq

Hrmm...tok sah nak hiperbola sangat lah, terpaksa terima hakikat sambut raya haji dekat kolej, makan sardin korban dengan telur dadar special buatan anis athia
Nak buat macam mane, cafe tutup...masak sardin ajo ler....
Kalau nak masak ayam bagai tak de peti ais
(motif nak bagitau yang anis ni bukan nye pandai masak sardine aje, boleh masak kari ayam, tomyam, ayam masak merah, ayam kicap, ayam paprik, chicken chop dan maggy goreng plus tipu ajo!)
Sekarang ni memang fail bab2 masak
Stakat nak goreng2 tu boleh la...
Hehehe...
Lepas dah habis blaja dental, nak masuk master chef lah!
Berangan -_-'
Huhuhu
Okeylah, melalut lah plak...
Selamat hari raya aidiladha
Kalau ade lebih masak daging korban, meh la datang UKM bagi dekat anis...
Tak baek membazir tau
Bye
Salam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...