Sep 28, 2011

the sweetest love story i've ever seen


Assalamualaikum
hi semua
penah dengar cerite "A Little Thing Called Love"?
kalau tak penah, cer download citer ni
boys and girls are encourage to watch this sweet movie!!!
oh, yeah!
sumpah citer ni sangat sweet, kalau lah ade lelaki se-sweet Shone ni kan best
but in real life, susah nak cari
of course ade tapi susah nak cari kan
okey2, mesti korang nak tau serba sedikit tentang movie ni kan
meh anis citer
but first, jom tengok poster movie ni dulu
sweet!

chomeyl nyew!

oryte, at first korang mesti tau yang heroin dalam citer ni name die Nam
this is Nam
what do you think about this girl?
.....................

while the hero of this movie is Sheon
Sheon is Nam's senior
biaselah kan, time skolah menengah dulu2 mesti dok usha senior berbanding classmate or batch-mate sendiri kan
hahaha
Nam sangat admire kat Sheon ni tapi bagaimana plak dengan Sheon?
Demi merebut cinta Sheon dari student cun2 di high school nye, Nam dan kawan2 nye telah ikut step by step dari sebuah buku which is how to tackle a guy (lebih kurang macam tu la)
but one day, kawan Sheon iaitu Top berpindah ke sekolah mereka dan kebetulan plak si Top ni suke dekat Nam
Top dan Sheon ni macam BFF lah sebab dah kenal since primary school
gamabr second line belah kiri is Top
gambar third line belah kiri is Sheon
due2 jambu tapi Sheon paling jambu
comeyl gile!
oops, terlebih sudah...
tahun demi tahun (untuk pendekkan cerite) Nam tetap suke dekat Sheon
but one day, Top telah confess dekat Nam yang die sukakan Nam and ask her to be his girlfriend
Nam tak terkata sebab waktu Top confess tu, Sheon ade skali
so wordless
after that Nam mula rapat dengan geng2 Top and Sheon

Nam before and after

Sheon and Nam talking about squid story
waktu ni Nam, Top, Sheon n kawan2 yang laen pegi picnic
time ni sweet kowt
pada malam picnic tu, Top 'terkiss' pipi Nam dan start from that Nam sedar yang die patut stop berbaik-baik dengan Top sebab die tak nak Top salah anggap
after that, Top dah tak jumpe Nam dah
termasuklah Sheon kerana Top tak bagi best friend dye (Sheon) rapat dengan orang yang die suka (Nam)

the most touching part
waktu scene ni Nam telah confess her feeling towards Sheon
tapi....

heart broken's Nam

hahaha
tak boleh la nak cerite sume, nanti tak suspen plak
nak tau perasaan Sheon pada Nam?
jom tengok movie ni
citer ni keluar tahun 2010
so dah boleh download kowt
tajuk : A Little Thing Called Love
Thailand movie
citer ni ade sambungan tapi tak tengok lagi
so eager to watch the next movie
Sheon!

chomeyl!

bye BYE bye
XOxo
˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙

3 comments:

  1. anis cite nie mmg bes la...da tengok gak...tengok cite nie smpai nangis2..:(

    ReplyDelete
  2. ikaman : anis pun nangis jugak..wuuu
    arul : tengok lah..hehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...