Sep 28, 2011

the sweetest love story i've ever seen


Assalamualaikum
hi semua
penah dengar cerite "A Little Thing Called Love"?
kalau tak penah, cer download citer ni
boys and girls are encourage to watch this sweet movie!!!
oh, yeah!
sumpah citer ni sangat sweet, kalau lah ade lelaki se-sweet Shone ni kan best
but in real life, susah nak cari
of course ade tapi susah nak cari kan
okey2, mesti korang nak tau serba sedikit tentang movie ni kan
meh anis citer
but first, jom tengok poster movie ni dulu
sweet!

chomeyl nyew!

oryte, at first korang mesti tau yang heroin dalam citer ni name die Nam
this is Nam
what do you think about this girl?
.....................

while the hero of this movie is Sheon
Sheon is Nam's senior
biaselah kan, time skolah menengah dulu2 mesti dok usha senior berbanding classmate or batch-mate sendiri kan
hahaha
Nam sangat admire kat Sheon ni tapi bagaimana plak dengan Sheon?
Demi merebut cinta Sheon dari student cun2 di high school nye, Nam dan kawan2 nye telah ikut step by step dari sebuah buku which is how to tackle a guy (lebih kurang macam tu la)
but one day, kawan Sheon iaitu Top berpindah ke sekolah mereka dan kebetulan plak si Top ni suke dekat Nam
Top dan Sheon ni macam BFF lah sebab dah kenal since primary school
gamabr second line belah kiri is Top
gambar third line belah kiri is Sheon
due2 jambu tapi Sheon paling jambu
comeyl gile!
oops, terlebih sudah...
tahun demi tahun (untuk pendekkan cerite) Nam tetap suke dekat Sheon
but one day, Top telah confess dekat Nam yang die sukakan Nam and ask her to be his girlfriend
Nam tak terkata sebab waktu Top confess tu, Sheon ade skali
so wordless
after that Nam mula rapat dengan geng2 Top and Sheon

Nam before and after

Sheon and Nam talking about squid story
waktu ni Nam, Top, Sheon n kawan2 yang laen pegi picnic
time ni sweet kowt
pada malam picnic tu, Top 'terkiss' pipi Nam dan start from that Nam sedar yang die patut stop berbaik-baik dengan Top sebab die tak nak Top salah anggap
after that, Top dah tak jumpe Nam dah
termasuklah Sheon kerana Top tak bagi best friend dye (Sheon) rapat dengan orang yang die suka (Nam)

the most touching part
waktu scene ni Nam telah confess her feeling towards Sheon
tapi....

heart broken's Nam

hahaha
tak boleh la nak cerite sume, nanti tak suspen plak
nak tau perasaan Sheon pada Nam?
jom tengok movie ni
citer ni keluar tahun 2010
so dah boleh download kowt
tajuk : A Little Thing Called Love
Thailand movie
citer ni ade sambungan tapi tak tengok lagi
so eager to watch the next movie
Sheon!

chomeyl!

bye BYE bye
XOxo
˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙

Sep 26, 2011

reunion kelas lapan 07/08 ^_^


Assalamualaikum
hi semua
long time no update, this time anis update with a lot lots of picture
hehehe
thanks to sarah sebab pujuk fify bawak her DSLR
boleh ler ber camwhore!!!
reunion ni hari ahad yang lepas
naseb baek plan kali ni jadik walaupun tak semua ade
ade yang dah fly, miss them a lot!
sebelum memulakan upacara reunion terhormat ni, anis, sarah and syira brunch kat mcD
rase pelik plak bile tak kenyang slepas menelan double cheese burger + coke + fries
ade symptom nak gemuk nih, alhamdulillah!
then, kitorang ke shah alam by kereta api tanah melayu, KTM lah senang citer kan
hahaha
sesampai aje, selepas solat zohor dan yang sewaktu dengannye, kitorang ke Plaza Alam Sentral (PAS) which is sangat fofular di kalangan rakyat2 shah alam especially student uitm (aku pun bekas student uitm gak, hehehe)
nampak nye semua orang lapar menunggu kitorang sampai shah alam, sorry la beb, ktm slow...
=p
then, kitorang makan kat noodle station di SACC Mall
sorry to say but noodle station is not my taste, cewah!
maybe ade je yang sedap tapi anis yang salah pilih
next time boleh cuba lagi, yeay!

 noodle station=hampeh
tapi posing tetap best!
from the left : sarah, me and piqah + half chong (purple shirt)

 tengah menunggu makanan
lapaq!
sarah again, me and syira plus arip copa

sambil2 tunggu makanan, kitorang call classmate laen, saje nak bagi diorang jealous!
time ni tengah cakap ngan pah
miss her!

 bile dah kenyang, masa untuk membakar lemak plak
yes, kitorang pi maen bowling kat PAS
naseb baek tak ramai orang, tak delah kena tunggu turn

 from the left : fify, me and sarah again
sempat snap picture time game

 oh yeah! baru sahaja melicinkan longkang yang dah sememangnye licin berkilat
who cares!

 the pink ball is the heaviest, trust me!
=p

snap picture menggunakan polaroid fify, ni pengaruh korea lah ni
polaroid sangat comeyl, nak beli lah satu, sape nak blanje?
hehehe

lpas penat bermain, kitorang ke taman tasik shah alam
ramai orang kowt tapi tak delah sesak mane pown
dan yang paling penting, mase untuk photoshoot!!!
gaye korea wajib ade
hahaha
peace yaw!

pose paling ayu

this is all of us yang attend reunion kali ni
even tak ramai yang datang but there's a lot of gossips untuk story mory
huhuhu

 masa untuk menghabiskan baki fries waktu brunch kat mcD tadi

dah penat posing maut bagai, maka kitorang menuju ke seksyen 7 plak, cari surau then nak pi makan kat Barra sebab one of us puasa
so teman dia bukak puasa lah
best tau Barra ni
paling best naan cheese
so yummy!

dan yang paling2 syiok skali, kitorang dapat makan FREE!
hahaha
sebab nye kitorang terpilih for being barrarized!
so syiok!!!
berbaloi-baloi...
untung la, tak payah bayar kue teow kung fu, roti naan cheese and teh ais

after dah makan, kena rush balik ke kl, takut nanti kena sekat kat pak guard, sape nak tanggung???
huhuhu
pesanan penaja, makan lah kat barra, mane tau korang bertuah hari tu
tips, cakap kuat2 yang makanan depa sedap2
betoi, tak tipu
hehehe
bye BYE bye
XOxo
˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙

Sep 17, 2011

photoshoot with act.studio


Assalamualaikum
hi semua
niat di hati nak update blog tapi al-maklumlah sekarang kan weekend jadi banyak lah event
hehehe
semalam pegi rumah terbuka, nun jauh di shah alam dan klang
hari ni plak ade open house kat rumah chenta hati
makan je keje, suke2!
hehehe
pastu dapat tapau plak tu, lagi la suke!

semalam after balik dari open house, tak sempat nak rehat, terus siap2 untuk photoshoot kat act.studio
photoshoot untuk ape?
saje, suke2...lagipun dapat murah, RM58 je instead of beratus-ratus, thanks to milkAdeal for this great promotion!
ni first time ni nak photoshoot bagai
selalunye snap picture pakai henset jek, kesian...
ye la, kite tak mampu nak beli DSLR cam kome, sigh...
nak mencari act.studio ni agak sesat la sebab tak biasa area2 seri kembangan ni
dekat 40 minit jgak la makan buah langsat (sesat)
huhuhu
last2 jumpe jgak, alhamdulillah
agak nervous jgak lah waktu mula2 nak shoot
malu + excited
naseb baek shoot kat dalam studio, kalau outdoor nanti kang orang gelak je tengok model tak bertauliah  ni pose
muahaha
after penat lelah pose, ini lah hasilnye
.
.
.
first picture, nampak kekok kan? hehehe

ececeh, tengok ape tue?

banyak lagi gambar tapi cukup lah ni kan?
hehehe
bye BYE bye
XOxo
˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙

Sep 14, 2011

johny english reborn (nuffnang premiere screening)



Assalamualaikum
hi semua
semalam anis pegi premiere screening johny english kat mid valley, much thanks to nuffnang!
i love nuffnang!
dan kebetulan pulak semalam birthday centa hatiku
naseb baek ade nuffnang, tak payah susah2 beli hadiah
hahaha
kejam kan?
but, centa hatiku nampak nye happy jek, gelak dari awal sampai habis cerite, bergema satu hall dengan ketawa besar die tuh, kalah tauke pajak gadai
rupe pown dah macam tauke, cume tak boroi je
hahaha
so?
okey2, bukan itu anis nak cerita kat sini, meh anis kasi review sikit cite johny english ni
sebelum tu jom tengok trailer dulu


johny (Rowan Atkinson/mr bean) telah dipecat dari spy agency kerana gagal dalam menyelamatkan satu kes pembunuhan perdana menteri di satu tempat, sorry tak ingat name negara tuh, al-maklumlah short term memory
hehehe
then, after years (tak ingat lah brape tahun lepas tu) johny telah dipanggil oleh spy agency nye utk selesaikan kes cubaan membunuh perdana menteri china plak
dan kali ni dibantu oleh Tucker
yang paling tak boleh blah ade mak cik cleaner
nampak je macam orang biasa padahal penjahat kowt
u have to watch it urself this aunty ma!
selidik punye selidik (utk pendekkan cerite), johny dapat tau yang salah seorang member dalam organisasi spy mereka adalah ketua penjahat tapi johny tak tau sape
nak tau sape?
u gonna watch this movie!
seriously it is fun!
in cinema this thursday which is tomorrow, 15 september 2011

oh, got a lecture
*sorry for lame story, i'm not a good story teller but this movie will gonna make you LOL!
bye BYE bye
XOxo
˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙

Sep 4, 2011

apelah naseb, header aku kena kebas!


Assalamualaikum
hi semua
perasan tak, ade perubahan lah kat blog anis ni
perasan tak? korang memang perasan kan...
hahaha
eh, tak perasan jugak? meh anis nak bagi tau, header yang cute mute anis yang dulu dah kena kebas!
sape yang berani kebas tu
isyh3, tak de heart-stomach langsung!
so sekarang ni, anis dah buat header baru
besor2 gambar aku dok tayang gigi tomey aku tuh aku letak
ade sape mau kebas jugak kah???
tok leh, tok leh, anis tak mau kasi
hehehe
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
beng beng boom!
sape lah yang kebulur sangat nak cilok header anis yang lame ni kan


i'm gonna miss this header so much...
sobs sobs sobs

and presenting my new header
tadaa!!!
tadi tengah rajin nak buat header baru, maka ini lah hasilnye
tak cantik mane pown tapi okey lah tu kan
simple tapi penuh semangat aku buat
tanda nak mula tahun baru pengajian aku kat UKM tuh
nak cuti lagi!!!
sobs sobs sobs
bye BYE bye
XOxo
˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙

Cerita Hari Raya 2011


Assalamualaikum
hi semua
amacam raya tahun ni? best ke idak?
duit raya banyak mana dapat?
hahaha
first day raya haritu anis ade update gambar2 raya anis di entry INI kan, dah tengok dah? kalau blom, cer click SINI
yang pasti most of the pictures gambar aku, kan ni blog aku
hahaha
okey2, kali ni aku tunjuk gambar orang laen (family aku) plak ye
waktu first day raya op course mak aku akan cuba sedaya upaya mengejut anak-anaknya yang comel-lote ni untuk bangun awal pagi, selalunya bangun lewat sikit tapi hari raya pertama ni kena lah bangun awal kan, nak kena siapkan macam2
menu hari raya pertama : satay ayam bersama nasi impit dan roti jala
ambek engkau, dua sekaligus!
bertuah orang yang datang beraya rumah aku, memang boleh melantak sepuas isi perut
hahaha
di pagi raya, setelah selesai umat islam bersolat raya maka tibalah masa untuk aku dan family menjamu selera
ececeh
aku tukang buat air teh o' lipton
abah aku cakap, makan cepat2 lepas ni nak pegi beraya, maka aku pun dengan hati membuak-buak semangat nak kutip duit raya dan mengisi perut seboleh-bolehnya di rumah sdare mare, decide tak mau makan kat rumah
balik dari beraya nanti boleh makan lagi kan
hehehe
kena plan betol2 neh!

bergambar depan rumah sebelom keluar beraya
adik aku dan dua batang gigi nya bakal bawa tuah duit raya yang banyak!
sudah menjadi lumrah setiap kali raya, rumah first yang dituju adalah rumah mak sdare aku yang merangkap kakak kepada abah aku
(abah aku ade 2 je adik bradik)
eksaited nak pi rumah mak sdare sebab ade si mulut kepoh, anak sepupu aku, name nye Faqihah
baru 4 tahun
suke dengar die cakap kedah
memang tak de bunyi kelantan langsung, dok aiyak2, nak pi mana lah, klakar!
sebelah kiri tu anak spupu aku, faqihah dan yang kanan tu adik aku
rumah kedua plak rumah tok su merangkap tok sdare aku, juga bapa saudara kepada abah aku
kat rumah tok su tahun ni tak berapa meriah sebab tak cukup orang, tahun ni giliran rumah mak mentua lah katakan
tapi, yang penting kat rumah ni ade kueh siput kegemaran aku, kalah famos amos tau
hahaha
di rumah tok su



lepas tu pegi rumah jiran, sebelah rumah tok su aku tuh, rumah cik yoh pulop!
kat rumah cik yoh makan mee kari plak, sedap2! tambah2 ade kerang, lagi lah syok aku makan
macam nak tambah tapi perut dah penuh, alamak melepas...


sedar tak sedar dah pukul 12 tengah hari, baru 3 rumah, banyak lagi rumah nak dituju

tapi dah tak larat, maka balik lah rumah...
petang tu, berehat je kat rumah sambil2 tunggu orang datang beraya kat rumah...
sambil2 tu, pegi buat photoshoot raya ngan si budak aiman razak neh
malam tu, sambung beraya lagi tapi aku dah tak larat nak stori ni, korang pown dah tak larat nak baca kan
hehehe
bye BYE bye
XOxo
˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...