Aug 13, 2011

Saat2 menanti kedatangan ahli keluarga baru part 2

Assalamualaikum
hi semua!!!
hehehe
sbelom sambung cerita, anis nak mintak maap sebab lambat sambung citer panas ni
janji nak sambung semalam tapi hari ni baru nak update
hehehe
sorry yep
semalam penat sangat, x tido malam anis sebab adik baby nanges...
ade yang blom bace part 1 lagi? kalau blom, bace sini
hehehe
cerita sbelom ni habis kat part KBMC kan?
okey, bile da sampai KBMC, mak anis pegi la check ape semua tapi doktor cakap belom masa lagi untuk deliver baby
so, kena tahan dekat KBMC
lame jugak kena tahan
mak anis cakap kejap2 rase sakit pastu tak sakit dah
hisy, baby ni maen2 plak...nak keluar ke idak ni?
dari 8 haribulan sampai lah pagi 10 haribulan mak anis rase kejap2 sakit, kejap2 okey balik
anis tak tahu lah rase macam mane kan sebab takde pengalaman lagi tapi kesian anis tengok mak anis tuh...
sampai tahap mak anis cakap nak operate
last2, pukul 6.30 pagi, 10 Ramadhan, mak anis masuk labour room sebab dah sakit sangat dah, tak macam sebelom ni
hrmm, baby takut lah tu bile mak anis cakap nak operate, dah tak maen2 dah
nakal ye baby ni...
huhuhu
alhamdulillah, tepat pukul 7.58 pagi terdengar tangisan adik anis yang kuat lagi lantang
hahaha
anis rase syukur sangat2 sebab dah lame tunggu baby lahir akhirnya lahir lah jugak
tak sabar nak maen ngan baby
^_^
dah siap2 mandikan ape semua, dah pakai baju (bau kedai lagi tu), nurse bagi dukung sat baby
olololo
chomeyl nyew diew!
siap senyum lagi tuh...
ini lah dia baby aqil

p/s : kepada adik aqil, kalau ko dah besar nanti bace balik entry kak long tulis ni!
kah kah kah

bye BYE bye
XOxo
˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙

Aug 11, 2011

Saat2 menanti kedatangan ahli keluarga baru part 1

Assalamualaikum
hi semua
rindu anis tak?
hahaha
perasan btol, tak de sape rindu ngko lah!
ok2, fine...
tak kesah lah korang rindu ke tidak, ni anis nak cerita pasal adik baru anis ni
cop2, anis da umur 20 tahun tapi ade adik baru? what???
yes YES yes
Okey lah, tak mao mukadimah panjang sangat, jom layan ini cerita...

pada 6 ramadhan 1432H, nenek anis masuk wad sebab nak operate mata, nak tukar manik...
yelah, dah tua2 mata pown rosak la kan...(pesanan : jagalah nikmat yang Allah kurniakan kepada kita sebaik mungkin kerana bila2 masa saja Allah boleh ambil balik nikmat untuk kita tu)
so, anis kena tunggu nenek dkat wad lah memandangkan anis cucu paling tua yang available kan
huhuhu

keesokan hari nya baru nenek anis operate
alhamdulillah, selamat
petang tu nenek anis dah boleh balik rumah
sedang lepak2 ngan nenek kat hospital, abah anis call and cakap dengan tenang yang abah nak ambik anis kat hospital pkul 10 pagi dan....terus pegi Kota Bharu Medical Centre (KBMC) sebab mak aku nak branak weh
abah aku bunyi cam relax je
maybe sebab anak ke-5, dah biasa dah situasi macam ni
kowt2 la kan
oh ye, hospital yang nenek aku operate tu Hospital USM
disebabkan labour room HUSM ditutup sebab renovate
so, parents aku dah decide la nak selesaikan segala urusan bersalin di KBMC
dah tiba kat KBMC
ape yang berlaku?
kita sambung esok la plak ek
nak jage baby
olololo
mmmuaah
bye BYE bye
XOxo
˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...