Mar 3, 2011

CAMPING ^_^

hello HELLO hello
pada 26 februari, merangkap hari sabtu minggu lepas, student dental ukm kl pegi CAMPING!!! kat mane??? kitorang pegi Dusun Eco Resort, dkat Bentong, Pahang =)

dalam bas, on the way to the camp site...me and jeah
kitorang bertolak around 6 pm...

da smpai da...tp tak jugak
eh, ape ko merepek ni???
kalau nak pegi campsite tu, x bleh masuk dengan bas, kne naek lori...
huhuhu
naek lori lagi...


bace signboard ni!!!
alert : liputan terbaik...


snap2 picture lagi...eja, bibi n me
^_^

jalan nak ke campsite

 sesudah selamat tiba, kitorang dapat kunci bilik masing2 n aku roomate ngan smue peserta 1st year, bunyi mcm ramai je, tp 6 orang je peserta perempuan 1st year...
malam tu plak, dinner time!!!
dinner : ayam goreng, tomyam, salad, sambal belacan
sedap giler dowh, sbab nyer kebulur gile!

lepas dinner, kitorang ade aktiviti dalam kumpulan
aku ditakdirkan untuk jadi ahli group MERAH
kitorang maen periuk api, teka-teki, cheers n pemilihan pengganti raja rimba n kitorang dapat jadi gajah...
 aku ade teka-teki ni, benda ape bukak baju, pakai bedak n terjun dalam kolam..???
jawapan : kat akhir entry ni aku bgtau k
^_^


bergambo lagi, bibi, aku n eja
lepas da penat maen2 smue, BBQ time!!!
smue orang dapat 3 ketul ayam n sosej...
sedap gile kowt...ececeh...paling suke sbab ade black papper sauce..nyum2


 
keesokan pagi plak kitorang ade senamrobik n poco2
lepas tu, breakfast time!!!
makan bihun goreng n kue teow goreng ^_^
korang nak tau tak, kantin kat sini bersih n makanan die sedap...lepas dah makan, korang kne basuh pinggan sendiri, maybe nak jimat kos bayar gaji pekerja kowt...
huhuhu
lepas dah kenyang, kitorang ade jungle tracking...for the 1st time in my life...
curam gile kowt plus waktu tu baru lepas hujan...dah la kne panjat tinggi2, korang tau la kan, aku ni kan kurang ketinggian sikit kan...
hahaha


berehat seketika bersama air mineral
dah sampai 1st checkpoint!
bibi n me
 jue, bibi, me n eja
tinggal lagi sejam perjalanan

dah habis jungle tracking, kitorang berpecah ikut group masing2, aku bersama-sama ahli group merah gerak ke tempat nak maen rakit...
kitorang kne lawan ngan group laen, aku bertungkus-lumus siapkan rakit utk group kitorang, nak menang punye pasal...berat dowh buluh2 tu, ingatkan ringan jerk...
hehehe
tapi...x menang la.. ;(
lepas tu plak, ade merentas halangan...
paling takut kne panjat spider web...tinggi...gayat2..

petang plak, kitorang bergerak ke tempat jambatan gantung...
waktu ni tengah tunggu turn nak cross jambatan gantung
gayat kowt, kitorang kne meniti atas tali, bukan kayu okey..
 dah lepas crossed, its time to fly!!! flying fox la weh... 1st time kowt...
cuak gile...langkah keselamatan, pkai kasut, kalau pakai slipper nnt jatuh n x dapat diselamatkan...
then, ade majlis penutup...lepas tu, mase utk balik ke ukm n i miss my bed...sakit blakang n penat sesangat...
ha, jawapan utk teka-teki di atas ialah : pisang goreng!
hahaha
okey lah, got to go
bye BYE bye
XOxo
˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...