Dec 13, 2011

Pink party lip ice with Lisa Surihani ^_^


Assalamualaikum
Hi semua
^_^
lame betol anis tak update blog kan
Nak buat macam mane, exam berduyun-duyun
Nak buat entry baru, nanti kang rasa menyesal sebab tak guna masa belajar betol2...
Anyway, anis nak crite ni
Baru-baru ni anis pergi pink party lip ice bersama duta lip ice
Sape lagi kalau bukan Lisa Surihani
She's soooooooooooo pretty!
Lisa sangat-sangat lah peramah, enjoy party with her :)
ni time registration

me and my partner merangkap adik kepada chenta hatiku

Untuk party ni, cer teka sape host?
Jeng jeng jeng
.
.
.
.
.
Inilah dia host nye
Kenal tak sape ni?
Ni zoey atau lebih dikenali sebagai abang zoey
Waktu pendaftaran kitorang diberi satu sticker
Cool kan!
Start je party, kitorang digeletek dengan persembahan tarian yang superb currlass
Lentik gile badan dorang ni
Lompat sana sini macam dunia ni aku yang punya
Hahaha
Ni lah depa


Pastu tibalah masa Lisa masuk ke ballroom
For the first time I see her in real life, no words can describe my feeling
OMG!
Tengok Lisa depan mata jauh lagi cantik dari tengok kat tv
Betol tak tipu
ohye, memandangkan party ni bertemakan PINK, maka all of the decoration mostly pink
Rasa macam dah colour blindness plak, semua pink sampai jadi pink mata aku
Ni hiasan meja, air pown pink tau

Paling comel cupcake ni
Rasa sayang gile nak makan
Simple tapi cantik
Love it so much
Tapi, takut cupcake basi, lebih baik aku telan!
And the cupcake is soooooooooooo delicious
Rase rugi tak cilok banyak2
Lagipun, tak ramai pown yang datang, dalam 100++ je guest
Huhuhu

Keadaan party yang sangat happening membuatkan aku terlupa nak makan desert
Ada lah sedikit kekesalan sebab leka sangat dok tengok Lisa yang cantik jelita tu
Yang penting, ade dim sum!
Favourite kowt
Memandangkan orang tak ramai, maka dengan slumber nye aku tibai berketol-ketol dim sum
Ade aku kesah?
Dah la makan free
Orang kate, makan free lagi nikmat...betol ke?

Waktu ni time makan, ade sesi bergambar ngan Lisa ikut meja
Ni lah deskmate aku

Banyak game kitorang maen tapi aku humble, hanya menyokong deskmate dari belakang
Kitorang sikit je lagi nak menang tapi nak buat macam mane, tak de rezeki orang kata....
Sebelom berakhirnye party ni, ade beberapa award diberi
The winner of best dress jatuh kepada

Sumpah, dress die sangat awesome!
Untuk muslimah macam aku ni tak sesuai la kan, tapi bagi aku dress ni sangat cantik dan unik
Ade aura gitu

Bile dah habis party tu, kitorang diberi goodie bag
Kitorang dapat lip ice sheer colour, bb cream trial pack Sunplay Skin Aqua, majalah remaja dan yeaz, cermin kecil and tshirt pink party
Berbaloi-baloi sebab semuanya FREE
Dalam rushing-rushing aku nak balik kolej sebab ade program, sempat jugak aku cilok poster Lip ice
Aku tampal poster ni sebelah cermin melaram aku

Dengan harapan suatu hari nanti aku akan dipandang seperti orang lain pandang Lisa Surihani
Pastu, aku pilih poster ni sebab dalam poster ni Lisa macam bagi flying kiss kat aku
Amacam, ko ade?
Hahaha
Excited tak aku?
Okey la, rasenye dah panjang lebar aku bercerita, masa untuk study!
Khamis ni anis exam, doakan anis dapat menjawab soalan microbiology khamis ni ye
bye BYE bye
XOxo
Salam

Nov 8, 2011

What would Puss in Boots do?


Assalamualaikum
Hi semua
Have you heard about Puss in Boots?
By the way, do you know Puss?
Puss is one of the character in Shrek and Kung Fu Panda, the cat!
Anis sure korang mesti tau punye lah, korang kan masih jiwa kanak-kanak, tipulah tak tengok Shrek tak pun Kung Fu Panda kan....

Pernah terbayang tak kalau korang adalah Puss tak pown Kitty Softpaws?
Hrmm...kalau lah anis yang jadi Puss or Kitty of course aman damai dunia ni (bajet!)
The things that I will do to save the world are (ceh, macam nak berkempen pulak) :
First skali anis akan make sure fighting skill anis the best of the best so that no one can defeat me!
Haiyak!
Secondly, as a cat, I have a lot of advantages
Anis akan gunakan tektik penyamaran terbaik which is anis akan menyamar sebagai kucing peliharaan yang sangat comel sehingga penjahat pown cair tengok muka comel anis..muahaha! Gotcha!
Then, anis akan simpan senjata rahsia disebalik bulu-bulu lebat anis, so that no one will notice about it
You better watch out!
As you all know, cat has good climbing skill
Yeah, this will totally help me to chase the bad guy or to run away from the enemy
Climbing up tall building? No problemo!
Last but not least, as a cat, anis telah diberi anugerah menghidu paling hebat!
Dari jauh dah dapat bau musuh dan juga salmon
What???
Hehehe
You hide, I seek!

Anymore idea?
Oh, tak boleh la bagitau semua, nanti penjahat tau, Bocor rahsia
Hehehe
Argh!!! I miss my cats a lot!
Tak sabar nak balik rumah
Oh ya, baru-baru ni one of my cat dilanggar lari
So sad...
Sekarang kat rumah dah tak ada kucing betina, semua bujang senang je...
Hrmm...nampaknye dah tak de waris la kucing-kucing kat rumah anis tu...
Oh Puss and Kitty, please be my cat's next generation
<'_'>
Till then, muahx!
Salam

Nov 6, 2011

Beraya di perantauan itu perkara biasa


Assalamualaikum
Hi semua
Di pagi raya yang mulia ni, anis nak mintak maaf dekat semua rakan2 blogger sekalian
Maaf andai terkasar bahasa, tersilap bicara

Walaupun anis dah biasa sambut raya haji kat tempat orang, tapi still rase sedih yang amat...yelah, raya haji tahun ni raya haji first sambut dengan adik baru, wan aqil raziq rayyan...
Rindu kat baby aqil, umi anis ckap dia dah gemuk, baju pun dah ketat sendat
Warghh!!! Paling penting, rindu nak tengok korban lembu! Mooo....
Pastu makan gulai daging korban ramai2...
Pergh, meleleh air liuq

Hrmm...tok sah nak hiperbola sangat lah, terpaksa terima hakikat sambut raya haji dekat kolej, makan sardin korban dengan telur dadar special buatan anis athia
Nak buat macam mane, cafe tutup...masak sardin ajo ler....
Kalau nak masak ayam bagai tak de peti ais
(motif nak bagitau yang anis ni bukan nye pandai masak sardine aje, boleh masak kari ayam, tomyam, ayam masak merah, ayam kicap, ayam paprik, chicken chop dan maggy goreng plus tipu ajo!)
Sekarang ni memang fail bab2 masak
Stakat nak goreng2 tu boleh la...
Hehehe...
Lepas dah habis blaja dental, nak masuk master chef lah!
Berangan -_-'
Huhuhu
Okeylah, melalut lah plak...
Selamat hari raya aidiladha
Kalau ade lebih masak daging korban, meh la datang UKM bagi dekat anis...
Tak baek membazir tau
Bye
Salam

Oct 8, 2011

please be honest lah


i'm seriously mad!
baru2 ni anis ade sponsor GA some blogger tu (cannot mention here =p), then die mintak pos barang yang anis nak sponsor tu dekat die
anis pikir, maybe lagi senang kowt die nak distribute hadiah dekat pemenang nanti
so, kindly i post the items via POS LAJU mahal
but then, this happen :



capital letter bold bling bling : SAYA KASI MAK SAYA
what???
seriously please lah be honest with what you are dealing with
kesian dekat pemenang GA/contest die nanti, elok2 je anis kasi baju baru, design tak same dengan mane2 kedai, boleh pulak die kasi mak die
pastu tak kan nak bagi kat pemenang bekas mak die pakai hari2
not make sense kan
then, nanti pemenang yang akan terima hadiah yang anis sponsor complaint
effect kat sape? kat anis jugak kan...
tak baek tau buat macam ni
this is not a joke lah dear
hrmm...
anis pun ade organize GA jugak dan anis pun teringin nak menang hadiah yang di sponsor tapi tak adil lah kan, nanti kontroversi pulak, semua hadiah anis yang bolot
hahaha
lepas ni nak ambik wuduk lah, nak kurangkan marah ni
marah tu kan hasutan syaitan
anis pun tak suke marah2 ni
last but not least : orang kate aku HOWT tapi aku tetap KOOL!!!
bye BYE bye
XOxo
˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙

Sep 28, 2011

the sweetest love story i've ever seen


Assalamualaikum
hi semua
penah dengar cerite "A Little Thing Called Love"?
kalau tak penah, cer download citer ni
boys and girls are encourage to watch this sweet movie!!!
oh, yeah!
sumpah citer ni sangat sweet, kalau lah ade lelaki se-sweet Shone ni kan best
but in real life, susah nak cari
of course ade tapi susah nak cari kan
okey2, mesti korang nak tau serba sedikit tentang movie ni kan
meh anis citer
but first, jom tengok poster movie ni dulu
sweet!

chomeyl nyew!

oryte, at first korang mesti tau yang heroin dalam citer ni name die Nam
this is Nam
what do you think about this girl?
.....................

while the hero of this movie is Sheon
Sheon is Nam's senior
biaselah kan, time skolah menengah dulu2 mesti dok usha senior berbanding classmate or batch-mate sendiri kan
hahaha
Nam sangat admire kat Sheon ni tapi bagaimana plak dengan Sheon?
Demi merebut cinta Sheon dari student cun2 di high school nye, Nam dan kawan2 nye telah ikut step by step dari sebuah buku which is how to tackle a guy (lebih kurang macam tu la)
but one day, kawan Sheon iaitu Top berpindah ke sekolah mereka dan kebetulan plak si Top ni suke dekat Nam
Top dan Sheon ni macam BFF lah sebab dah kenal since primary school
gamabr second line belah kiri is Top
gambar third line belah kiri is Sheon
due2 jambu tapi Sheon paling jambu
comeyl gile!
oops, terlebih sudah...
tahun demi tahun (untuk pendekkan cerite) Nam tetap suke dekat Sheon
but one day, Top telah confess dekat Nam yang die sukakan Nam and ask her to be his girlfriend
Nam tak terkata sebab waktu Top confess tu, Sheon ade skali
so wordless
after that Nam mula rapat dengan geng2 Top and Sheon

Nam before and after

Sheon and Nam talking about squid story
waktu ni Nam, Top, Sheon n kawan2 yang laen pegi picnic
time ni sweet kowt
pada malam picnic tu, Top 'terkiss' pipi Nam dan start from that Nam sedar yang die patut stop berbaik-baik dengan Top sebab die tak nak Top salah anggap
after that, Top dah tak jumpe Nam dah
termasuklah Sheon kerana Top tak bagi best friend dye (Sheon) rapat dengan orang yang die suka (Nam)

the most touching part
waktu scene ni Nam telah confess her feeling towards Sheon
tapi....

heart broken's Nam

hahaha
tak boleh la nak cerite sume, nanti tak suspen plak
nak tau perasaan Sheon pada Nam?
jom tengok movie ni
citer ni keluar tahun 2010
so dah boleh download kowt
tajuk : A Little Thing Called Love
Thailand movie
citer ni ade sambungan tapi tak tengok lagi
so eager to watch the next movie
Sheon!

chomeyl!

bye BYE bye
XOxo
˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙

Sep 26, 2011

reunion kelas lapan 07/08 ^_^


Assalamualaikum
hi semua
long time no update, this time anis update with a lot lots of picture
hehehe
thanks to sarah sebab pujuk fify bawak her DSLR
boleh ler ber camwhore!!!
reunion ni hari ahad yang lepas
naseb baek plan kali ni jadik walaupun tak semua ade
ade yang dah fly, miss them a lot!
sebelum memulakan upacara reunion terhormat ni, anis, sarah and syira brunch kat mcD
rase pelik plak bile tak kenyang slepas menelan double cheese burger + coke + fries
ade symptom nak gemuk nih, alhamdulillah!
then, kitorang ke shah alam by kereta api tanah melayu, KTM lah senang citer kan
hahaha
sesampai aje, selepas solat zohor dan yang sewaktu dengannye, kitorang ke Plaza Alam Sentral (PAS) which is sangat fofular di kalangan rakyat2 shah alam especially student uitm (aku pun bekas student uitm gak, hehehe)
nampak nye semua orang lapar menunggu kitorang sampai shah alam, sorry la beb, ktm slow...
=p
then, kitorang makan kat noodle station di SACC Mall
sorry to say but noodle station is not my taste, cewah!
maybe ade je yang sedap tapi anis yang salah pilih
next time boleh cuba lagi, yeay!

 noodle station=hampeh
tapi posing tetap best!
from the left : sarah, me and piqah + half chong (purple shirt)

 tengah menunggu makanan
lapaq!
sarah again, me and syira plus arip copa

sambil2 tunggu makanan, kitorang call classmate laen, saje nak bagi diorang jealous!
time ni tengah cakap ngan pah
miss her!

 bile dah kenyang, masa untuk membakar lemak plak
yes, kitorang pi maen bowling kat PAS
naseb baek tak ramai orang, tak delah kena tunggu turn

 from the left : fify, me and sarah again
sempat snap picture time game

 oh yeah! baru sahaja melicinkan longkang yang dah sememangnye licin berkilat
who cares!

 the pink ball is the heaviest, trust me!
=p

snap picture menggunakan polaroid fify, ni pengaruh korea lah ni
polaroid sangat comeyl, nak beli lah satu, sape nak blanje?
hehehe

lpas penat bermain, kitorang ke taman tasik shah alam
ramai orang kowt tapi tak delah sesak mane pown
dan yang paling penting, mase untuk photoshoot!!!
gaye korea wajib ade
hahaha
peace yaw!

pose paling ayu

this is all of us yang attend reunion kali ni
even tak ramai yang datang but there's a lot of gossips untuk story mory
huhuhu

 masa untuk menghabiskan baki fries waktu brunch kat mcD tadi

dah penat posing maut bagai, maka kitorang menuju ke seksyen 7 plak, cari surau then nak pi makan kat Barra sebab one of us puasa
so teman dia bukak puasa lah
best tau Barra ni
paling best naan cheese
so yummy!

dan yang paling2 syiok skali, kitorang dapat makan FREE!
hahaha
sebab nye kitorang terpilih for being barrarized!
so syiok!!!
berbaloi-baloi...
untung la, tak payah bayar kue teow kung fu, roti naan cheese and teh ais

after dah makan, kena rush balik ke kl, takut nanti kena sekat kat pak guard, sape nak tanggung???
huhuhu
pesanan penaja, makan lah kat barra, mane tau korang bertuah hari tu
tips, cakap kuat2 yang makanan depa sedap2
betoi, tak tipu
hehehe
bye BYE bye
XOxo
˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙

Sep 17, 2011

photoshoot with act.studio


Assalamualaikum
hi semua
niat di hati nak update blog tapi al-maklumlah sekarang kan weekend jadi banyak lah event
hehehe
semalam pegi rumah terbuka, nun jauh di shah alam dan klang
hari ni plak ade open house kat rumah chenta hati
makan je keje, suke2!
hehehe
pastu dapat tapau plak tu, lagi la suke!

semalam after balik dari open house, tak sempat nak rehat, terus siap2 untuk photoshoot kat act.studio
photoshoot untuk ape?
saje, suke2...lagipun dapat murah, RM58 je instead of beratus-ratus, thanks to milkAdeal for this great promotion!
ni first time ni nak photoshoot bagai
selalunye snap picture pakai henset jek, kesian...
ye la, kite tak mampu nak beli DSLR cam kome, sigh...
nak mencari act.studio ni agak sesat la sebab tak biasa area2 seri kembangan ni
dekat 40 minit jgak la makan buah langsat (sesat)
huhuhu
last2 jumpe jgak, alhamdulillah
agak nervous jgak lah waktu mula2 nak shoot
malu + excited
naseb baek shoot kat dalam studio, kalau outdoor nanti kang orang gelak je tengok model tak bertauliah  ni pose
muahaha
after penat lelah pose, ini lah hasilnye
.
.
.
first picture, nampak kekok kan? hehehe

ececeh, tengok ape tue?

banyak lagi gambar tapi cukup lah ni kan?
hehehe
bye BYE bye
XOxo
˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙

Sep 14, 2011

johny english reborn (nuffnang premiere screening)



Assalamualaikum
hi semua
semalam anis pegi premiere screening johny english kat mid valley, much thanks to nuffnang!
i love nuffnang!
dan kebetulan pulak semalam birthday centa hatiku
naseb baek ade nuffnang, tak payah susah2 beli hadiah
hahaha
kejam kan?
but, centa hatiku nampak nye happy jek, gelak dari awal sampai habis cerite, bergema satu hall dengan ketawa besar die tuh, kalah tauke pajak gadai
rupe pown dah macam tauke, cume tak boroi je
hahaha
so?
okey2, bukan itu anis nak cerita kat sini, meh anis kasi review sikit cite johny english ni
sebelum tu jom tengok trailer dulu


johny (Rowan Atkinson/mr bean) telah dipecat dari spy agency kerana gagal dalam menyelamatkan satu kes pembunuhan perdana menteri di satu tempat, sorry tak ingat name negara tuh, al-maklumlah short term memory
hehehe
then, after years (tak ingat lah brape tahun lepas tu) johny telah dipanggil oleh spy agency nye utk selesaikan kes cubaan membunuh perdana menteri china plak
dan kali ni dibantu oleh Tucker
yang paling tak boleh blah ade mak cik cleaner
nampak je macam orang biasa padahal penjahat kowt
u have to watch it urself this aunty ma!
selidik punye selidik (utk pendekkan cerite), johny dapat tau yang salah seorang member dalam organisasi spy mereka adalah ketua penjahat tapi johny tak tau sape
nak tau sape?
u gonna watch this movie!
seriously it is fun!
in cinema this thursday which is tomorrow, 15 september 2011

oh, got a lecture
*sorry for lame story, i'm not a good story teller but this movie will gonna make you LOL!
bye BYE bye
XOxo
˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙

Sep 4, 2011

apelah naseb, header aku kena kebas!


Assalamualaikum
hi semua
perasan tak, ade perubahan lah kat blog anis ni
perasan tak? korang memang perasan kan...
hahaha
eh, tak perasan jugak? meh anis nak bagi tau, header yang cute mute anis yang dulu dah kena kebas!
sape yang berani kebas tu
isyh3, tak de heart-stomach langsung!
so sekarang ni, anis dah buat header baru
besor2 gambar aku dok tayang gigi tomey aku tuh aku letak
ade sape mau kebas jugak kah???
tok leh, tok leh, anis tak mau kasi
hehehe
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
beng beng boom!
sape lah yang kebulur sangat nak cilok header anis yang lame ni kan


i'm gonna miss this header so much...
sobs sobs sobs

and presenting my new header
tadaa!!!
tadi tengah rajin nak buat header baru, maka ini lah hasilnye
tak cantik mane pown tapi okey lah tu kan
simple tapi penuh semangat aku buat
tanda nak mula tahun baru pengajian aku kat UKM tuh
nak cuti lagi!!!
sobs sobs sobs
bye BYE bye
XOxo
˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...