Dec 12, 2010

TeMeRlOh oh TeMeRlOh!

hi, salam semua ^_^
hehehe...mcm yg korang smue tau, aku pg temerloh sbab nenek aku meninggal pada 8 Disember 2010 bersamaan 2 muharram 1432 hijrah, hari rabu, pada pukul 1 pagi..
arwah slamat dikebumikan di tanah perkuburan sekitar hospital temerloh..tp x delah dekat sangat ngan hospital..huhuhu...ha, kalau korang nak tau hospital temerloh ni besar tau!
aku bertolak ke temerloh pada 11pg 8 Disember dan slamat sampai dlm pkul 7 cam tu r, dah nak dkat maghrib dah pown waktu tu..8 jam perjalanan..fuh..penat beb..dah la naek keta isuzu dmax..memang sakit blakang habes la..mcm naek kuda..tiap kali jumpe bumper je melompat-lompat aku ngan adik2 kat blakang..kalau nak tdo tu memang x kan lena lah..
hahahaha..
sape2 yg pnah merasa naek dmax mak aku tu mesti paham mcm mane rasenye..
ha, back to the story, ble aku sampai rumah mak cik aku, cik ati name nye (dkat taman temrloh jaya 3, memang dkat gler ngan hospital temerloh ni) orang smue tengah siap2 nak pergi masjid, buat tahlil 3 malam berturut-turut..aku pun ape lg, spantas kilat aku pkai jubah aku, senang x payah nak iron..tudung plak pkai tudung xpress tu je..snang kan..x lah lambat nak bersiap..
dah selesai tahlil, balik smula ke rumah cik ati yg indah..baru la nak mandi..eee..busyuk nyer..eheheh..
malam tu berkumpul ahli2 keluarga..ramai nye anak beranak aku..hahahah..aku antara cucu yg dewasa..cewah..yg laen smue kecik2 lg..iyelah, mak aku anak kdua, kwen awal plak tu..hahaha..
dalam pkul 10 cam tu, yg duduk kl, kuantan smue bertolak balik rumah masing2..tinggal la aku n family kat rumah cik ati ni..dan memang aku n family akan stay kat sini pown..hahahaha..nak balik klantan? oh tidak..x sanggup aku nak ulang alik dr kota bharu ke temerloh..huhuhu..
hari kedua di temerloh..dah tdo lambat, bangun pown lambat la..hehehehe..anak dare ni, x leh wat bini camni..huh, ape aku kesah! kesah la jgak sikit2..hehe..
kat rumah mak cik aku je pown..spupu2 aku smue kcik2 lagi..x leh nak ngorat pown..muahaha!
ble dah bangun tdo, lapar2...seb baek suami mak sdare aku beli roti canai..adik aku punye pown aku hentam skali..hahaha..jahat nyer kakak..eh, mane ade, aku tolong habiskan je..ngee :)
lunch hour!!!
masak2..mak aku masak singgang ikan..belacan pown mak aku buat sndiri..pastu ada ikan goreng..suami mak sdare aku plak masak ikan masak merah..memang hari ni lauk berasaskan IKAN! 
fuh, memang syok r makan ramai2..berselara sungguh! dgn pedas sambal belacan yg mak aku buat lg..pergh..nikmat..haha..
dah petang skit, lepas asar, kitorang pergi ziarah kubur arwah..nak tau naek ape? ni lg hebat dr dmax mak aku, kitorang naek LORI!
hahaha
memang x pnah la aku seumur idup naek lori mcm pelarian neh..haha..tp, seyes sronok..
naseb baek x hujan..kalau x basah kuyup la kitorang kat blakang..ape2 pown kitorang bawak payung, orang kate sediakan payung sebelum hujan.. ^_^
on da way nak pergi tanah perkuburan tu smue orang yg tengok pandang pelik je kat kitorang..ade sampai terlopong pown ade..haha..malu2..
malam tu ada tahlil lg..
lpas tu kitorang pg lepak kat old town white coffee..
hot choclate!!! my favorite!!! 

 on the way to the grave yard
(yg pkai baju itam, tula mak aku..muahaha)

 in this pic, me n cik ati's daughters
 picture lg..

ngah tunggu smue siap, nak pg old town!

^_^

hari ketiga plak bangun awal gle..haha..bukan ape, pepagi buta sakit perut..tpaksa la bangun..ingat nak sambung tdo balik, tp kbetulan plak ada cte conan the movie! ape lagi, layan la..aku nyer favourite kowt...
hari ni masak lg..kitorang masak tomyam, sayur goreng, ayam goreng plus air oren sdap punyer (made by aunty ziela)..hehehehe
malam plak, tahlil lg..da habes tahlil smue, kitorang lepak2 kat rumah cik ati sambil tengok cte antu thailand..seram..tp x smpat nak tengok smpai habes sbab mlm ni jgak kitorang smue brgerak ke kl..going to shah alam, rumah tok yah plak, tok sdare aku..kat rumah tok yah plak layan lagu2 korea..hahaha..ohye, kat rumah dye ada kucing gemok sangat n comel gle..name dye boncet! haha..memang kne ngan paras rupa dye..best gle pelok..hehehe
oleh yg demikian (cewah), bye2 temerloh..
hehehehe
okey la, mcm dah pnjang sangat entry aku kali ni..sorry ambik mase korang tuk bace yerk..
sy budak baru belajar, sila beri tunjuk ajar..ehehehe..
bye BYE bye
XOxo
˙·٠•●♥ Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...